Toto je druhý reproduktor zo série Roar, ako si ich predstavuje Creative.

Reproduktor má netradičnú výbavu a umiestnením meničov sa dá použiť aj v režime na stojato. Väčšina ovládacích prvkov je v zadnej časti alebo na hornej, ak si reproduktor postavíte. Tu je možnosť ovládania prehrávania hudby, možnosť zvoliť náhodné alebo opakované prehrávanie a nechýba ani slot na microSD kartu. Na ňu môžete nahrávať napríklad telefónne hovory alebo váš hlas.

Je to reproduktor, ktorý si vieme predstaviť nielen na záhrade, ale aj vo firme ako multimediálnu súčasť konferenčnej miestnosti. Výbavu má veľmi podobnú modelu iRoar, preto aj tu nechýba USB port na nabíjanie zariadení a linkový vstup. Optický vstup tu nie je.

Samostatnú pozornosť zasluhuje tlačidlo Roar, ktoré má dva režimy. TeraBass a Roar na zosilnenie basov a druhý režim na vytvorenie intenzívnejšieho zvuku pre celkovo širší zvukový prejav.

Zostava meničov je aj v tomto prípade zložená z piatich kusov. Dva výškové s priemerom 1,5″ a jeden basový s priemerom 2,5″. V tomto prípade sú oba umiestnené na hornej strane. Pasívne meniče sú po bokoch. Nie sú zakryté kovovou mriežkou, ako v prípade modelu iRoar. Môžete sa ich dotknúť a cítiť ako pulzujú. Výrobca aj v tomto prípade použil samostatné zosilňovače na stereo kanály a zosilňovač na subwoofer.

Reproduktor sa dá pripojiť k počítaču ako zvukové zariadenie a tento model sa dá nabíjať aj z USB portu.

Bohaté možnosti ovládania reproduktora Creative Sound Blaster Roar 2

Zvuk

Zvukovo si vystačíte aj s týmto reproduktorom. Ak sa teda budete rozhodovať medzi modelom iRoar a Roar 2 a zohľadňovať cenu. Má bohatý zvuk, ktorý sa nám najviac páčil v režime Roar. Procesorové spracovanie od Creativu je ideálne pre náročnejších poslucháčov. Priznávame, že aj basovo „vytunený“ TeraBass na nás urobil dojem. Najmä tým, že podanie basov je dynamické. Žiadne tvrdé a nepružné basy. Reproduktor aj pri malých rozmeroch poskytne ozvučenie väčšej miestnosti alebo priestranstva pri bazéne.

TOP argument

  • TeraBass a Roar s extra vyladeným zvukom

Hodnotenie

+ malé rozmery, možnosť použiť aj na stojato, multimediálne ovládanie reproduktora, možnosti pripojenia, výborný zvuk, neprekonateľná cena
– nemá zvýšenú odolnosť voči vode a prachu

Certifikácia odolnosti – nemá

Zapožičal: Creative
Cena: 119 EUR

Verdikt

Creative Sound Blaster Roar 2 je cenový favorit. Malé rozmery, nádherný dizajn a pevné telo. Toto sú len základné vlastnosti, ktoré si všimnete na prvý raz. Kvalitný zvuk je samozrejmosťou a za danú cenu nemá konkurenciu. Takisto ale nemá certifikáciu odolnosti. Ak si budete dávať na reproduktor väčší pozor alebo ho mať aspoň pod strieškou proti dažďu, nebude vás limitovať.

Parametre a hodnotenie:

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative Sound Blaster Roar 2
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Výkon RMS [W]N/A
Aux ináno
Bluetooth3.0
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]6000
Výdrž batérie [h]8
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]51 × 188 × 109
Skutočná hmotnosť [g]1
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]119

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu prenosných reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.