Novinka, ktorá nás potešila najviac. Je to typický reproduktor na doma aj na von.

Výrobca ho teraz posilnil odolnosťou IPX7. Keď mu dobre zavriete konektory na nabíjanie a vstupný audiokonektor, neutopíte ho. Môžete ho totiž hodiť do vody a nič sa mu nestane. To platí aj pre údržbu a keď ho zašpiníte, ľahko ho pod tečúcou vodou umyjete.

Reproduktor sa nabíja cez konektor USB-C, a to nás potešilo. Žiadne kompromisy ale moderný konektor, navyše v tejto cenovej hladine. Oválny tvar ho umožňuje používať rôznymi spôsobmi. Na výber je jednak vertikálny režim, tiež aj horizontálny. Tlačidlá sú, podobne ako pri iných modeloch, multifunkčné. Máte tak spôsob ako ovládať hovory a hudbu.

Pripája sa cez Bluetooth 5.0 a v tomto prípade bolo pripojenie bez akýchkoľvek problémov. Keď si kúpite dva rovnaké reproduktory, dajú sa pripojiť k sebe bezdrôtovo. AUX vstup je len na priame spojenie s jedným zariadením.

My sme testovali dvojicu MUVO Play a vytvorili si tak stereo režim so samostatným kanálom pre ľavý a pravý reproduktor. Zvuk bol výborný, avšak aj s jedným si užijete dostatok zvuku. Výbavu totiž tvoria dva hlavné meniče a dva pasívne po bokoch. Zvuk sa dá čiastočne korigovať tým, ako ho položíte. Ak bude na mäkšom povrchu a zvislo, máte možnosť vytvoriť mierne odlišný basový efekt.

Takisto sme vyskúšali párovanie oboch reproduktorov. Nepotrebujete žiadnu aplikáciu a spárujete ich nezávisle na zariadení. Postup je v návode a je veľmi jednoduchý. Vďaka tomu si takéto stereo spravíte aj k počítaču, nielen so smartfónom. Podporuje len štandardný kodek SBC, napriek tomu má veľmi dobrý zvukový prejav.

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative MUVO Play
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]70 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]20
Aux ináno
Bluetooth5.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
OdolnosťIPX7
Výdrž batérie [h]10
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]80 × 80 × 110
HodnotenieVýsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]39,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Odolnosť IPX7
  • Nabíjanie cez USB-C
  • Cena
  • Kvalita zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Creative MUVO Play je jeden z najlepšie hrajúcich reproduktorov na trhu, navyše s veľmi dobrou výbavou. Výdrž do 10 hodín sa takisto počíta.

Zapožičal: Creative

Cena: 39,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.