Slúchadlá na športovanie s dávkou univerzálneho použitia. V balení sú aretačné návleky, ktoré si môžete a nemusíte nasadiť.

Okrem veľkostí návlekov do ucha sa na slúchadlo nasadzuje bežný návlek alebo aretačný so zahnutou špičkou. Na behanie je určite potrebný. Komu by to prekážalo, má na výber. Slúchadlá držia v uchu dobre a používajú jeden prvok na kábli. Batéria je súčasťou ovládača s tlačidlami a nie je oddelená.

Slúchadlo sa aj napriek tomu z pravého ucha nevyberalo. Slúchadlá vydržia do 10 hodín prehrávania, a to je čas, ktorý je pri danej konštrukcii nadštandardný. Mrzelo nás nabíjanie cez microUSB, no vieme ho pochopiť. Pri cene slúchadiel do 40 eur je prechod na novší konektor USB ešte stále prekážkou. Slúchadlami sa dá ovládať hlasitosť, prechádzanie medzi skladbami a hovory.

Hudobne majú isté rezervy a kvalitatívne ich nemôžeme porovnávať s AKG Y100. Sú aj cenovo inde. Výšky aj stredy sú detailné. Na to, aby ste pocítili silnú dynamiku basov, je potrebné použiť správny nadstavec do ucha.

Napriek tomu všetkému je tu isté skreslenie zvuku. Na športovanie sú ideálne, navyše s odolnosťou IPX4 proti spoteniu a dažďu. To je ich hlavná výhoda. Zvukovo sme počuli aj lepšie hrajúce slúchadlá od Creative.

Názov modelu / Technické parametreCreative Outlier Active
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraN/A
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]10
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]29,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Ľahké
  • Výdrž batérie
  • Voľba aretačných prvkov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Odchýlka v presnosti reprodukcie

Verdikt

Creative Outlier Active sa hodia pre aktívnych používateľov. Majú dobrú cenu a dlhú výdrž na jedno nabitie. Zvukovo sú tu nejaké rezervy, keď ale započítame do celkového prínosu aj cenu, máte tu jedny z najlacnejších športových slúchadiel.

Zapožičal: Creative

Cena: 29 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.