Slúchadlá, ktoré sú špecifické v tom, že majú len minimálne tesnenie. V tabuľke uvádzame, že nemajú žiadne.

Faktom je, že po založení do ucha neprestanete o poznanie horšie počuť okolie. Nám sa toto až tak nepozdávalo, avšak pri športe to bude jedna z najužitočnejších vlastností. Za predpokladu, že radi beháte po vonku a chcete počuť, čo sa okolo vás deje. V takej posilňovni vás izolácia nepoteší, nakoľko budete počuť hudbu z oboch zdrojov.

Puzdro patrí k tým väčším, avšak dáva vám viac slobody a menšiu potrebu nutnosti neustále myslieť na jeho nabíjanie alebo nabíjanie slúchadiel. Nabíjanie puzdra cez USB-C považujeme za výborný krok. Má signalizáciu na kapacitu oboch slúchadiel, nabíjanie kolísky a stav batérie v nej. Celkovo tak 4 LED diódy. Samsung to rieši inak, LED dióda na kolíske vám preblikne znova. Poznáte tak odhadovanú zostávajúcu kapacitu druhého vloženého slúchadla.

Počas spárovania a prenášania obsahu sú slúchadlá celkom diskrétne. V režime pripojenia k smartfónu, ale bez zvukového obsahu, budú kruhy okolo tlačidiel na slúchadlách pomaly blikať namodro. Škoda, prijali by sme niečo serióznejšie ako „blikajúce uši“. Párovanie je bez problémov a zaujímavosťou je, že sa vám ukážu obe slúchadlá. Stačí sa pripojiť k jednému, presne ako pri modeloch, ktoré vysielajú len jeden svoj názov. Práve týmto si zároveň označíte hlavné slúchadlo. Pri telefonovaní sa zvuk prenáša do oboch slúchadiel a nechýba podpora digitálnych asistentov.

Absenciu odhlučnenia spôsobila odlišná konštrukcia návlekov. Nie sú totiž také hlboké ako tie, čo si dávate do zvukovodu. Preto Outlier Air Sport potešia všetkých, ktorým prekáža vkladať do ucha rôzne štupľové slúchadlá. Do kolísky sa vkladajú bez problémov, po otvorení ich drží magnetickým pripínaním. K tomuto výhrady nemáte.

Zvukovo sú vyvážené. Tým, že nemáte úplne priliehanie k uchu, nebudete mať ani také silné basy. Pociťovať ich budete, to sa obávať nemusíte. Preto ich zároveň odporúčame každému, kto chce vyvážený zvuk a uprednostňuje kvalitu nad burácaním nízkych tónov. Neodporúčame ich ale na cestovanie lietadlom alebo vo vlaku. Budete počuť všetko okolo vás.

Názov modelu/Technické parametreCreative Outlier Air Sport
Verzia BluetoothBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]5,6
Odhlučnenie od okoliažiadne
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Certifikácia odolnostiIPX5
Nabíjanie kolísky, kapacitaUSB-C, 380 mAh
Výdrž batérie kolísky2 nabitia slúchadiel
NFCnie
Max. výdrž batérie slúchadiel [hod.]10
Rozmery nabíjacej kolísky [mm]77 x 45 x 27
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]79,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Výdrž na batériu
  • Vyvážený zvuk
  • Stereo prenos telefónnych hovorov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Podsvietený kruh by nemusel v nečinnosti blikať
  • Žiadne odhlučnenie od okolia

Verdikt

Creative Outlier Air Sport sú vhodné, ak hľadáte dlhú výdrž. Ideálne na použitie pre tých, ktorí chcú prepúšťanie okolitých zvukov a úplná izolácia im prekáža. Tiež sú vhodné pre tých z vás, ktorým vadia in-ear nadstavce zasúvané až do zvukovodu.

Zapožičal: Creative

Cena: 79,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.