Určené pre športovcov. Slúchadlá držia v ušiach ako prilepené. Sú ale dosť veľké a čelenka alebo čiapka ich môže mierne vychyľovať zo zvukovodu. Vtedy stačí zatiahnuť za spojovací kábel a do ucha zapadnú pri danom tlaku oblečenia samé.

Odporúčame ich nielen športovcom, ale aj na bežné nosenie, prechádzky a do kancelárie. Spojovací pás je zároveň reflexným pásikom. Ovládanie je na hlavnom prvku, ktorý je bližšie k pravej mušli. Kruhové tlačidlo a tlačidlá hlasitosti po jeho stranách nahmatáte ľahko. V tomto prvku je ukrytá aj batéria a microUSB konektor na nabíjanie.

V balení nájdete aj aretačné gumičky s výstupkami, ktoré sa zachytia o ucho. Nemusíte použiť takýto dodatočný nadstavec. Potom vám ale budú slúchadlá pravdepodobne padať. Prispôsobenie držania aj celkovej reprodukcie robíte klasicky, cez vymeniteľné silikónové návleky. Sú odolné proti spoteniu a majú certifikáciu IPX4. Veľmi príjemne sa nosia a rozhodne silno odhlučňujú. Je tu pasívne odhlučnenie rušenia. Creative používa náušníky s technológiou spracovania AuraSeal. Tá sama o sebe výrazne blokuje rušenie okolitého hluku. Odporúčame vyskúšať, nebudete sklamaní.

Hudobne sú vynikajúce. Nemáme im čo vytknúť. Získate bohaté basy a detailný zvuk v strede a na vysokých tónoch. Po Samsungu sú toto druhé najlepšie hrajúce slúchadlá v teste.

Názov modelu / Technické parametreCreative Outlier Sports
TypBluetooth 4.1 aptX
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]11
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]49,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • odolnosť IPX4
  • výdrž 11 hodín
  • kvalita zvuku
  • cena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • mušle sú ťažké a bez oporných vložiek vypadávajú

Verdikt

Creative Outlier Sports sú vynikajúce slúchadlá. Výborná cena, sú navyše bezdrôtové a kedykoľvek ich zložíte a necháte za krkom. Okrem toho veľmi dobre hrajú. Treba ale akceptovať, že majú väčšie a ťažšie mušle a horšie sa nosia pod čiapkou.

Zapožičal: Creative

Cena: 49 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.