BlasterX je séria určená pre hráčov.

Creative má v portfóliu aj malé slúchadlá v tomto segmente a toto nás veľmi potešilo. Hneď na začiatok treba spomenúť jeden fakt – nedajte sa pomýliť tým, že ide o slúchadlá pre hráčov. Odporúčame ich totiž každému, komu záleží na kvalitnom zvuku.

Slúchadlá vyzerajú troch inak ako klasické štuple do uší. Majú veľmi dobre zvládnutú konštrukciu tak, aby sa nezlomili napríklad pri vstupe kábla do mušlí. Pogumovanie, ktoré brániť zlomeniu látkového kábla je rozhodne prínosom. Strieborno-červená kombinácia šasi takisto. Kábel je látkový, no tu máme k nemu výhrady. Jednak prenáša interferenciu z oblečenia a po druhé sa na ňom ľahko vytvoria záhyby. V balení je kruhové puzdro na zips a rozdvojka na samostatný výstup a vstup, keďže slúchadlá majú primárne 4-pólový konektor. Ide totiž zároveň o handsfree a na kábli je viacsmerový mikrofón s možnosťou jeho stlmenia a tlačidlo na prijatie hovorov alebo ovládanie skladieb pri zapojení do telefónu.

Zvukovo sú vynikajúce, a preto ich odporúčame aj ne-hráčom. Slúchadlá sa nesnažia vyhrať súboj vo frekvenčnej charakteristike, ale v kvalite prenosu zvuku. Aj napriek štupľom ich odporúčame na hry, kde potrebujete cítiť priestorové vnímanie zvuku. V režime Dolby Digital s 3D zvukom sme badali isté deformačné rezervy, no inak ich vrelo odporúčame.

Hodnotenie

+ kvalita a detailné vykreslenie zvuku, vhodné na hry aj na hudbu, odhlučnenie
– prenos rušenia z látkového kábla

Zapožičal: Creative
Cena: 59 EUR

Verdikt

Creative Sound BlasterX P5 sú slúchadlá pre hráčov. Majú výbornú dynamiku zvuku. Ten je navyše reprodukovaný tak, aby ste ich mohli použiť v taktických hrách, kde potrebujete pocítiť orientáciu zvuku v priestore.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreCreative Sound BlasterX P5
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]7
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 23 000
Typ konektoraI konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]59,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Creative Hitz MA350: Slúchadlá s hlbokými basmi

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.