Sú to reproduktory k počítaču, ale aj televízoru alebo hernej konzole. Dajú sa použiť ako káblové s prepojením cez 3,5 mm audiokonektor alebo cez optický kábel.

Jednoduché je prepojenie cez Bluetooth 5.0. Dvojica reproduktorov je medzi sebou prepojená káblom a ako zostava poskytnú výkon až 40 W. To postačí aj na ozvučenie väčšej miestnosti a ich predurčenie plne korešponduje so zámermi výrobcu. Teda spraviť z nich univerzálne reproduktory. Nám sa najviac osvedčilo ich použitie s počítačom. Tvarované sú tak, aby sa zvuk šíril smerom k vám, no je lepšie ich mať na stole a možno sčasti aj na vyvýšenom mieste.

Meniče s priemerom 2,7 palca sú doplnené o basový tunel, ktorý výrobca nazval BasXPort. To zlepšuje reprodukciu basov cez vstavané širokospektrálne meniče. Jeho výduch je na zadnej strane v hornej časti. Na zadnej strane v spodnej časti medzi ostatnými konektormi je vstup na flashdisk s podporou formátu FLAC.

Ovládať ich môžete cez trojicu tlačidiel na hornej strane reproduktora. Je tu prepínanie vstupu, úprava hlasitosti a vypnutie. Na to, aby ste mali plnú kontrolu nad reproduktorom, je treba použiť pribalené diaľkové ovládanie. Na ňom nájdete predvolené profily ekvalizéra, ovládanie skladieb a samostatné pridávanie alebo uberanie intenzity basov a výšok.

Reproduktory hrajú veľmi dobre. Pre tých, čo majú radi klasiku v podobe stereo reproduktorov, je to vítaný produkt. Ocenia ho viac ako multimediálny reproduktor. Spokojní sme boli pri nastavení zvuku. Celkovo bol prejav detailný a na pohľad vyššia cena sa vám vráti v možnostiach reproduktora. Pozor na vyššiu hlasitosť, prejavuje sa tu rezonancia tela. To nezávisle na intenzite basov, s nimi však citeľnejšie.

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative T100
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]50 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]40
Aux ináno
Bluetooth5.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniediaľkový ovládač
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]nemá
NabíjanieN/A
Rozmery [mm]216 × 93 × 123
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]119,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Možnosti pripojenia
  • Kvalita zvukového prejavu
  • Diaľkové ovládanie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Rezonancia tela pri vyšších hlasitostiach

Verdikt

Creative T100 sú výborné reproduktory k počítaču alebo do obývačky. Hrajú veľmi dobre a považujeme ich za univerzálne ozvučenie, napríklad aj do obývačky. Zvuk sa dá nastaviť pribaleným ovládačom a jeho prejav sa vám bude páčiť. Reproduktory je vhodné umiestniť tak, aby smerovali k vašich ušiam.

Zapožičal: Creative

Cena: 119,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.