V redakcii sme testovali aj drahší vyšší model slúchadiel Denon. Išlo o model Denon AH-D9200. Otestovali sme však aj cenovo dostupnejší model, ktorý zaujme väčšinu čitateľov. Z vyššieho modelu si zachováva všetky podstatné vlastnosti značky Denon. Teda zavesenie mušlí FreeEdge a na rozdiel od japonského bambusu je vrchný kryt mušlí z exotického dreva Zebrano. Hliníková konštrukcia zosilňuje celé slúchadlá, jemná koža a pamäťová pena zase zjemňujú celkový kontakt s nimi.

Po tejto stránke neprichádzate o nič podstatné. Drevený kryt mušlí je takisto aj v tomto prípade izolantom. Logo Denon nie je nanesené na mušliach, nie je vyryté a vložené po jednotlivých písmenách. Rozdiely oproti trojnásobne drahšiemu modelu tu sú, no z nášho podhľadu nie také dramatické.

Dajú sa nosiť dlhé hodiny bez toho, aby niekde tlačili. V balení je 3-metrový kábel s adaptérom aj na 6,3 mm veľkosť. Ideálne k Hi-Fi alebo prenosným zariadeniam. Hlavnou technickou zmenou je frekvenčný rozsah, a to v pásme 5 ÷ 40 000 Hz. Pri priamom porovnaní oboch slúchadiel je to počuť. Zvuk má isté rezervy. Čo v prípade D5200 znamená, že je stále lepší ako pri mnohých iných slúchadlách. Je vyvážený, aj keď basovú zložku sme pociťovali o niečo viac. Avšak len po priamej zámene medzi modelom D9200. O chvíľu by sme takmer nepoznali rozdiel v prednese.

Verdikt

Denon AH-D5200 nám sú sympatické aj cenou. Tá je síce vyššia, ale v segmente špičkových produktov je prirodzená. Vyhotovenie na jednotku, prémiové materiály a vysoký frekvenčný rozsah. Rozdiely v reprodukcii sú, no nie až také, aby ste ich pociťovali.

Cena: 599 €
Zapožičal: www.bisaudio.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.