Hra Destiny 1 prišla s konceptom, ktorý kombinoval prvky žánru MMORPG a bežných strieľačiek. Miliónom hráčov sa táto kombinácia zapáčila, a tak po niekoľkých príbehových dodatkoch prichádza plnohodnotné pokračovanie.

To bude okrem herných konzol dostupné aj pre hráčov, ktorí preferujú hranie na PC, čo je veľmi dôležitá informácia. Konzolové verzie vyšli začiatkom septembra, Destiny 2 na počítače zavíta koncom októbra a je pravdepodobné, že keď tento článok čítate, PC verzia je už dostupná v obchodoch a prostredníctvom služby Blizzard Battle.net.

Destiny 2 stavia na rovnakých základoch ako prvý diel a prináša zábavnú FPS akciu. Práve pocit zo strieľania bude tým hlavným dôvodom, prečo vám môže Destiny 2 ukradnúť desiatky hodín vášho života. Jednoducho vás bude hra baviť a dokážete sa pri nej výborne odreagovať – aj keď v jadre budete vykonávať stále tie isté úkony dookola.

Destiny 2 obsahuje tzv. PvE a PvP režimy. Prvé menované kombinujú príbehovú kampaň a rôzne úlohy, ktoré môžete vykonávať dookola s cieľom zvyšovať si reputáciu alebo získavať nové a lepšie vybavenie. Samozrejmosťou sú špeciálne misie, ktoré sú navrhnuté pre trojicu hráčov a tzv. raidy pre 6 hráčov. Tie predstavujú najväčšiu výzvu a okrem schopnosti presne strieľať vyžadujú aj dostatočne silné vybavenie a logické myslenie, aby ste vyriešili prekážky, ktoré autori navrhli. Práve misie pre 3 hráčov a raidy budú dôvodom, prečo môžete v Destiny 2 stráviť desiatky hodín aj bez hrania kompetitívnych PvP režimov. Tie predstavujú druhý silný pilier hry a zábavu na ďalšie hodiny. Každý hráč si v Destiny 2 jednoducho nájde to, čo ho baví.

Destiny 2 nie je hra na 8 hodín ako niektoré konkurenčné strieľačky. Práve v tom spočíva hlavná výhoda tejto hry a jej pridaná hodnota. Toto je titul, ku ktorému sa budete pravidelne vracať a budete sledovať jeho vývoj. Budete jeho súčasťou. Avšak pre plnohodnotný zážitok budete z dlhodobého hľadiska potrebovať partiu kamarátov, s ktorými budete spoločne preskúmavať zákutia vesmíru Destiny 2.

Zapožičal: Activision
Hodnotenie: 4/5, 80 %
Cena: 64,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit