Tak toto nám vôbec ako „Lite“ verzia nepripadalo. Je to neskutočne dobre vybavený smartfón vo svojej triede a má absolútne bezkonkurenčnú cenu.

Je to poriadne veľký smartfón. Nám sa tento nevídaný krok páčil. Konečne je tu super odolný smartfón, ktorý je výkonný a má obrovský displej. Nuž, ako sme spomenuli, displej je vždy najslabším článkom. Rozdiel pri páde 5-palcového a 6-palcového displeja na zem nebude veľký. Aj preto oceňujeme krok výrobcu priniesť na trh zariadenie, ktoré sa dá použiť všestrannejšie.

Telo smartfónu je pogumované a má silné plátovanie na boku, ktoré zasahuje až do spodnej časti. Tu výrobca nenechal nič na náhodu, a to aj pri optike. Fotoaparát má zosilnenú ochranu a v tejto časti je umiestnená aj čítačka odtlačkov.

Z technologického hľadiska je tu veľa prvkov, ktoré sa starajú o hladký chod smartfónu. Napríklad špeciálne chladenie, ktoré zníži teplotu CPU v priemere o 7 °C a mnoho ďalších vylepšení. Napríklad aj to, že je navrhnutý s kompatibilitou k mobilným gamepadom. V niektorých smeroch je podľa nás výbava trochu prehnaná. Toto je kus, ktorý sa dá naozaj dobre používať, avšak v AnTuTu má tretinový výkon oproti vlajkovým lodiam. Či už treba v tomto prípade klásť na chladenie pri hernom režime taký veľký dôraz, nechávame na vás. Chladenie ale pomôže pri obmedzení teploty na slnku, a to je niečo, čo považujeme za kľúčové.

V súvislosti s veľkým Full HD+ displejom je tu aj batéria. Tá má kapacitu až 5500 mAh a je to najväčšia kapacita spomedzi testovaných smartfónov. Výrobca  nepodcenil ani fotoaparát a dva objektívy tu dávajú väčší zmysel ako pri modeli DooGee S40. Za dobrého svetla fotí celkom dobre, spokojní sme boli aj s efektom rozostrenia. V šere a pri slabších svetelných podmienkach sme narazili na limity svetelnosti objektívu.

Operačný systém Android je modifikovaný o prvky pre hráčov a tiež o súpravu nástrojov podobne ako pri modeli S40. Tým, že je tu 4 GB RAM, máte smartfón pripravený na náročnejšie používanie a sčasti sa bude rovnať moderným smartfónom dneška. Dokonca aj procesor Helio P23 patrí medzi tie lepšie, hoci je pravda, že tvrdý výpočtový výkon má slabší. Nedajte sa pomýliť, toto je najrýchlejší smartfón v našom teste. Hybridný slot na SIM karty nevidíme ako prekážku, keďže je tu 64 GB úložisko.

Ako ďalšiu vec sme ocenili nabíjanie s výkonom 24 W a USB-C konektor. To je pri takej veľkej batérii naozaj potrebné. A dokonca je tu ešte aj bezdrôtové nabíjanie.

Model telefónuDooGee S70 Lite
Operačný systémAndroid 9, aktualizácie 5. 3. 2019
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 64
ProcesorMT Helio P23, 8-jadrový, 2,5 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,99 / 1080 × 2160, 18:9
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 128 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFCáno, áno, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video13 + 8 Mpx
Predný fotoaparát / video8 Mpx
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 5500 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]172 × 81 × 14 / 278
KonektorUSB-C, 24 W
ZapožičalDooGee
Cena [EUR s DPH]229
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score92698
PCMark for Android – Performance5314
3DMark Sling Shot Extreme – Total478
Graphic397
Physics1683
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava5/5
Rýchlosť4/5
Výdrž4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Obrovský displej
  • Bezdrôtové nabíjanie
  • 5500 mAh batéria
  • Výkon aj na hry

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

DooGee S70 Lite je vynikajúci multimediálny a pritom odolný smartfón. Je to poriadne veľký kus, ale svojím konceptom sa odlišuje od zaužívaných zvyklostí. Chcete niečo, čo vám vydrží na chate, v lese a zároveň si na smartfóne pozriete aj filmy? Toto je jeden model na všetko. Plný technológií, ktoré v tomto segmente nevidíte.

Cena: 229 €

Zapožičal: DooGee

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.