Tablet, ktorý je lacnejší ako by som čakal.

Táto značka je známa najmä špičkovým pomerom cena/výkon a sústreďuje sa na používateľov, ktorí hľadajú zariadenia za čo najnižšiu cenu. Tento tablet je určený pre deti a nehrá sa na to, že chce byť iPadom. Je to tablet, ktorý sa dá rozumne používať, a to popravde aj dospelým človekom. Detské balenie obsahuje špeciálny kryt, ktorý funguje aj ako stojan. Má detský motív a v rámci tohto typu produktu to určite beriem ako plus.

Výbava a používanie

Absolútnou špecialitou tohto tabletu je, že sa dá skutočne rozumne používať. Tento tablet treba pochopiť ako zariadenie určené hlavne pre deti, ktoré budú používať tablet a nie je vhodné im dať smartfón. Faktom je, že skutočne dostanete dobré zariadenie za nízku cenu. To ale tiež znamená, že výrobca sa veľmi neprekonával, napríklad v operačnej pamäti a sú tu základné 4 GB.

O tom, či je to základné, by sa dalo polemizovať. Vedel by som si predstaviť aj dvojnásobnú kapacitu. Dobrou správou však je, že v základe je 128 GB úložisko a komu by sa málilo, je tu možnosť rozšíriť si úložisko až o ďalší 1 TB prostredníctvom karty microSD.

Procesor sa so svojím výkonom radí vo svete smartfónov do triedy, ktorá je na úrovni približne do 250 eur. Keďže tento tablet stojí do 140 eur, viete si predstaviť moje nadšenie z toho, ako sa dá používať a čo všetko má v základnej výbave.

Tento tablet by som skôr odporúčal na bežnú agendu ako je využívanie detských aplikácií, sledovanie YouTube alebo písanie a čítanie obsahu. Má certifikáciu na zníženú intenzitu modrého svetla a takisto aj stereo reproduktory. Sú umiestnené po oboch stranách konektora USB-C a produkujú bežný zvuk. Stále sa chcem zamerať na to, že tento tablet stojí tak neskutočne málo, až sa tomu ťažko verí. A ak za túto cenu dostanete ešte aj nejaký zvuk, je veľmi ťažké mu niečo vytknúť.

Fotoaparáty má základné, no dá sa s nimi nenáročne fotiť. 5 Mpx fotoaparát na prednej časti poslúži na videohovory. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx a cez deň poskytne základné fotografické funkcie a možnosti. Nočné fotky príliš nevynikajú.

doogee t20mini kidZdroj: TOUCHIT

Detská výbava

Prívlastok Kid v názve nie je náhodou, výrobca okrem nízkej ceny priniesol aj špeciálnu softvérovú výbavu. Sú tu dve aplikácie, ktoré umožnia deťom používať tablet bezpečne bez obmedzení alebo kontroly používateľských kont. V prvom rade je to aplikácia Draw, ktorá umožňuje kreslenie alebo vyfarbovanie. K dispozícii máte rôzne hotové motívy, a to je podľa mňa najväčšia pridaná hodnota.

Rodičia si nemusia robiť starosti o to, aký obsah poskytnú deťom do tabletu, keďže obsah je štandardnou súčasťou systému. Veľmi dobrým doplnkom je aj možnosť ochrániť aplikácie od opustenia, a tak môžu mať štandardne deti nastavenú aplikáciu, v ktorej sa budú môcť pohybovať a budú si s ňou môcť kresliť alebo hrať svoje obľúbené hry. Bez zadania PIN kódu, ktorý budú poznať iba rodičia, nie je možné z aplikácie odísť. Vďaka týmto integrovaným funkciám je možnosť nastaviť aj stránky, ktoré budú mať deti povolené a takisto aj aplikácie, ktoré sa budú nachádzať v tablete a v neposlednom rade aj čas, ktorý môžu s nimi stráviť.

Verdikt

Doogee T20Mini Kid je tablet, ktorý by som deťom s pokojným svedomím kúpil. Zariadenie je vďaka obalu lepšie chránené a z môjho pohľadu poskytne skutočne všetko, čo by potrebovalo dieťa a zároveň aj dospelý. Rodič z pohľadu nízkej ceny, ktorá ho až tak veľmi nebude mrzieť, ak sa s tabletom niečo stane. Tiež aj v podpore 2 špeciálnych aplikácií, s ktorými si dieťa plnohodnotne vystačí.

Páči sa nám

  • Neprekonateľná cena a výbava
  • Obal na tablet aj ako stojan
  • Dve aplikácie pre deti s bohatým obsahom
  • Stereo reproduktory

Nepáči sa nám

  • Za túto cenu??? Žiadne. Dobre, tak nabíjanie mohlo byť rýchlejšie ako s výkonom 10 W

Cena: 139 eur

Zapožičal: Doogee

Technické parametre

Model tabletuDoogee T20Mini Kid
Operačný systémAndroid 13, zabezpečenie 5. augusta 2023
Podpora 5G sietínie
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 128
Procesor [max. frekvencia]Unisoc Tiger T606, 8-jadrový, do 1,6 GHz
Displej, frekvencia, HDRIPS LCD, 16,7 mil.
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]8,4 / 1920 × 1200
Bluetooth, Wi-Fi, NFC, microSD, audio jack5.0, 5ac, nie, do 1 TB, áno
Hlavný fotoaparát, max. rozlíšenie, počet13 Mpx
Predný fotoaparát, max. rozlíšenie5 Mpx
Batéria a vlastnosti5060 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]203 × 126 × 8 / 330 (bez obalu)
Vodoodolnosťnemá
Bezdrôtové nabíjanienie
KonektorUSB-C, 10 W
Cena139
BenchmarkyVýsledky
AnTuTu Benchmark – Total score179699
PCMark for Android – Work 3.07109
Geekbench 6 CPU – Single-Core / Multi-Core381 / 1340
3DMark Wild Life415

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.