Slúchadlá značky, ktorú možno spoznávate aj ako výrobcu lacných smartfónov. Plastové slúchadlá sú typu supra-aural a na uši si ich len prikladáte. Majú mierne vyšší prítlak, čo je priamo určené na všestranné použitie. Môžete ich nosiť so sebou aj počas chôdze a nebudú vám padať z uší.

Mušle sú zavesené a spojovací oblúk má možnosť niekoľkostupňovej korekcie. Úplne pretočiť o 90° sa nedajú. Sú však skladateľné a počas prenášania sa dajú mušle zohnúť do vnútra oblúka. Polstrovanie nie je mäkké a príjemné. Na mušliach je koženka, vnútorný oblúk má gumový poťah. Nakoniec to len tak nepríjemne vyzerá, používajú sa dobre. Použité plasty nie sú z nášho pohľadu príliš vábivé.

Veľa bude robiť farebný variant. Tyrkysovo modrý vyzerá lepšie ako náš testovací sivý, čierny či odtieň pripomínajúci niečo uprostred. Výhodou týchto bezdrôtových slúchadiel je, že sa dajú použiť aj bez nabitej batérie. Audiokábel je súčasťou balenia. Vydržia ale približne do osem hodín na jedno nabitie, takže kábel príliš často nebudete potrebovať. Cez slúchadlá sa dá aj telefonovať. Na ovládanie hudby a hovoru je na pravej mušli trojica tlačidiel. Na pravej je microUSB konektor na nabíjanie, ľavá mušľa má konektor na 3,5 mm audiokábel.

Zvukovo majú slúchadlá rezervy v presnosti prejavu. Hodia sa viac pre nenáročných používateľov. Takých, čo hľadajú cenovo dostupné slúchadlá s Bluetooth v tomto typovom vyhotovení. Výšky sú mierne zastreté, stredy sú síce dobre počuteľné, ale ustupujúce výškam. K reprodukcii nízkych tónov nemáme výhrady, k danej reprodukcii sú tak akurát.

Názov modelu / Technické parametreEnergy Headphones 1 BT
Typdrôtové / Bluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]40 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž batérie [hod.]8
Hmotnosť [g]131
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / kvalita reprodukcie3/5
Cena [EUR s DPH]24,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • cena
  • možnosť používať aj vybité
  • handsfree

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • rezervy v kvalite reprodukcie

Verdikt

Energy Headphones 1 BT predstavujú cenový tip v oblasti bezdrôtových slúchadiel s prítlakom na uši. My sme mali výhrady k ich zvukovému prejavu. Vieme si predstaviť, že deťom alebo naozaj nenáročným používateľom by mohli stačiť.

Zapožičal: Energy Sistem

Cena: 24,90 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.