Ide o robustné slúchadlá s veľkými 50 mm meničmi. Na nosenie sú pohodlné a prítlak na uši nie je príliš veľký.

To je dané ich konštrukciou a mäkkým polstrovaním mušlí. Kovový spojovací most ich poriadne zosilňuje. Výrobca však pridal viac klasických prvkov v tejto triede. Napríklad odpojiteľný mikrofón s 2,5 mm konektorom a redukcie na pripojenie k PC alebo PS/4. V základe je mikrofón oddelený od samotných slúchadiel vlastným konektorom. V balení je redukcia, aby ste ich mohli spojiť do jedného 4-polového konektora a využiť tak napríklad na notebooku, ktorý nemá oddelený zvukový vstup a výstup.

Prípadne slúchadlá pripojiť cez doplnkové USB rozhranie na biele osvetlenie mušli. Zapnutie a vypnutie mikrofónu sa dá ovládať prepínačom, ktorý je priamo na kábli. Tu je zároveň koliesko na nastavenie hlasitosti reprodukcie. To všetko na kábli s dĺžkou 2 metre.

Polstrovanie spojovacieho mosta je stredne mäkké. Most je v hornej časti hrubší, avšak nijako netlačí na hlavu. Látkový poťah je vhodná voľba proti poteniu. Na dlhšie používanie by sme prijali látkový poťah aj na mušliach. Tu je koženkový materiál. Chválime plastové vyhotovenie mušlí, ktoré v matnej čiernej vyzerá veľmi dobre.

Nevýhodou zavesenia mušlí je aretácia len vo vertikálnom smere. Otočenie po vodorovnej osi nie je možné. Pravdepodobne to nebude pre mnohých problém, nakoľko mušle samotné majú objemovú rezervu a polohu na uši si ľahko prispôsobíte.

Zvukovo by sme prijali dynamickejšie basové podanie a jasnejšie výšky. Stredné tóny sú veľmi dobré, vhodné na podanie ambientných detailov pri hre.

Názov modelu / Technické parametreeShark ESL-HS1 KOTO
Typkáblové
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okolianemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor, USB osvetlenie
NFCnemá
Nabíjací konektorN/A
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]59,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevná konštrukcia
  • Odnímateľný mikrofón
  • Možnosti prepojenia
  • Cena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Vlastné odhlučnenie
  • Odchýlky pri vyšších tónoch
  • USB iba na napájanie podsvietenia

Verdikt

eShark ESL-HS1 KOTO pripojíte nielen k počítaču, ale aj hernej konzole. Slúchadlá majú dobré basové podanie, avšak chýba mu viacej dynamiky.

Zapožičal: AGEM Computers

Cena: 59,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.