Multimediálny reproduktor, ktorého vyhotovenie sa nápadne podobá na holandský dizajn. Je to tak a presne v tomto duchu bol vytvorený. Výrobca stavil na minimalizmus a na pohľad jednoduchú formu. Kváder, ktorý sa bude hodiť všade. Na vás bude vybrať si správnu farebnú kombináciu.

Telo je plastové, vpredu a po bokoch pokryté tkanou látkou. Ovládanie je dotykové. Väčšinu však zvládnete cez smartfón. My sme ocenili viac vecí. Napríklad podsvietenie tlačidiel na hornej strane. Celkovo ich je tu päť a dá sa s nimi ovládať hudba ako aj hovory. Reagujú spoľahlivo, treba na ne ale viac pritlačiť.

Druhou špecifickou vecou je zadná strana. Páčil sa nám skutočný vypínač reproduktora. Keď sa vám nedarí spárovanie cez Bluetooth alebo čokoľvek iné, vždy sa dá reproduktor spoľahlivo vypnúť. Žiadne špekulovanie na dlhé a krátke stlačenie. Mimochodom režim párovania je naozaj jednoduchý a funguje na prvý raz. Na zadnej strane je microUSB port na nabíjanie reproduktora, USB-A port na nabíjanie iných zariadení a nechýba vstupný audiokonektor a dokonca aj audiovýstup na slúchadlá. Celkom nadštandardná výbava aj na multimediálny reproduktor.

Na jedno nabitie vydrží prehrávať hudbu 15 hodín. Batéria s kapacitou 5000 mAh má na zadnej strane ukazovateľ na štyroch LED pásikoch. Vždy viete, aká je jej kapacita. Dokonca sa zobrazí aj pri spojení so smartfónom v časti Bluetooth.

Extra vlastnosťou je duálne párovanie. Môžete do seba zapojiť dva reproduktory. Robí sa to bezdrôtovo a nepotrebujete na to žiadnu mobilnú aplikáciu. Vtedy budú hrať reproduktory v stereo režime a každý z nich bude zastupovať úlohu jedného kanála. Zvukový zážitok sa rozšíri, no znamená to aj vyššiu cenu.

Zvuk

Po zvukovej stránke hrajú pomerne dobre. Výhodou tohto reproduktora je veľkosť. Vysoké tóny sa nám javili ako zastreté, ostatné boli prenikavé. Stredy možno viac, ako by sme čakali. Jednou z vlastností je smerovanie zvuku reproduktora. Nie je to pozitívna vlastnosť alebo negatívna. Je to skrátka jeho vlastnosť. Je pravda, že na všestrannejšie použitie by ste ocenili širší uhol produkcie zvuku. Takto je ideálne si reproduktor lepšie nasmerovať. A najlepšia jeho poloha je na vyvýšenom mieste. Vtedy získate najlepší možný zvuk. Môžete si ho dať aj na nejakú poličku. Myslíme, že nebudete obmedzovaní možnosťami, ktoré ponúka zadný panel.

Zapojenie reproduktorov do stereo režimu vyžaduje prečítanie návodu, no ľahko si tento postup zapamätáte. Podstatné je, že aj v tomto režime funguje ovládanie z oboch synchrónne. Neraz sa nám stalo, že úprava zvuku cez tlačidlá na reproduktore menila zvuk iba na jednom z nich. Tu to funguje bez problému.

Po zapojení do seba vznikne efekt rozšíreného sterea. Hudbu precítite úplne inak, no aj filmy alebo hry. Zvuk vás obklopí a bude ešte detailnejší.

Označenie reproduktora / Technické parametreFRESH ´N REBEL Rockbox Brick XL
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]60 Hz-20 000 Hz
Výkon RMS [W]2x 10 W
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlááno
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]5000
Výdrž batérie [h]15
Vyhotovenieguma, plast, tkanina
Rozmery [mm]230 x 95 x 95
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava5/5
Pomer cena/možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]99,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • výdrž batérie
  • nadštandardná výbava
  • dizajn
  • kvalita hudby

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • tvrdšie basy
  • prenikavejšie stredy

Verdikt

FRESH ´N REBEL Rockbox Brick XL je dizajnový reproduktor, ktorý sa dobre počúva. Jeho jedinou nevýhodou je, že si ho treba viac nasmerovať k vám. So zvukom aj celkovou výbavou budete spokojní. Za túto cenu určite. Oceňujeme, že v balení je aj prepojovací audiokábel.

Zapožičal: www.hama.sk

Cena: 99,99 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.