Veľké slúchadlá na uši s aktívnym odhlučnením a za dobrú cenu. Výrobca im ponechal univerzálnosť a fungujú aj ako káblové a stále sa cez ne bude dať telefonovať.

Chválime aj to, že funkcia ANC (aktívne odhlučnenie) sa dá zapnúť aj pri káblovom režime. Nie je tu obmedzenie iba na spojenie cez Bluetooth. Zosumarizujem to. Slúchadlá fungujú aj vybité, vtedy ale nevyužijete možnosť ANC. Stanú sa z nich obyčajné káblové slúchadlá. Nabité poslúžia ako izolant okolitého hluku aj pri vypnutej hudbe. Párovanie je okamžité a nemali sme s ním žiadne ťažkosti. Nevýhodou zapnutia ANC je lupnutie v slúchadlách. Nie je vyslovene rušivé, no zaobišli by sme sa aj bez tohto nežiaduceho efektu. Tiež sa nám páčila možnosť pripojenia ku dvom zariadeniam súčasne.

Na nosenie sú veľmi pohodlné a nikde netlačia. Vlastne sú až nadštandardne voľné. Budú vhodné pre používateľov citlivých na silný tlak mušlí. Tu sa toho obávať nemusia a slúchadlá vďaka obopnutiu celých uší dobre držia na hlave. Polstrovanie mušlí je veľmi mäkké, rovnako aj v hornej časti spojovacieho oblúka.

Výrobca tu ponechal nabíjanie ešte cez microUSB konektor. To je dôsledok priaznivej ceny, resp. jeden z parametrov, ktorý ju udrží nízko. Ovládanie je na ľavej mušli. Samostatné tlačidlo ANC, na vypnutie a úpravu hlasitosti. Celkovo trojica tlačidiel s tým, že dlhé podržanie ovládania hlasitosti vás posunie o skladbu vpred alebo vzad.

Zvukovo majú mierne širší prejav. Niečo podobné, ako pri úprave priestorového vnímania, čo niektoré smartfóny a počítače majú ako samostatnú voľbu popri ekvalizéri. Na zvuk sme si museli chvíľu zvykať. Po niekoľkých minútach sme ho prijali. Bol priestorovejší, avšak spoľahlivo sme počuli aj menšie detaily zvuku, či už v stredových hodnotách alebo dynamike basov. Nie sú dokonalé a ani nemajú taký zvuk, ako iné modely v teste. Majú však výbornú cenu. ANC odhlučnenie je trochu slabšie, než pri drahých slúchadlách, no dá sa akceptovať a dobre sa pri ňom počúva hudba. Je zosilnená a reprodukcia je celkovo lepšia ako s vypnutým ANC.

Názov modelu / Technické parametreHama BTH Tour ANC
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]20 / 15 s ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]56,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Výborná cena
  • ANC, fungujú aj ako káblové
  • Detailný zvuk

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Odhlučnenie je menšie ako pri iných slúchadlách
  • Na priestorovejší zvuk si treba chvíľu zvykať

Verdikt

Hama BTH Tour ANC vám dávajú za super cenu slúchadlá s aktívnym odhlučnením. Nie sú dokonalé a odhlučnenie by mohlo byť silnejšie. Získavate však drôtové aj bezdrôtové slúchadlá, ktoré dobre hrajú a majú dlhú výdrž na jedno nabitie. Ak sa vybijú, použijete ich ako káblové a ste bez starostí.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 56,90 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.