Toto sú slúchadlá s dotykovou plochou a dobrou cenou. Veľké mušle sú v bielom a čiernom vyhotovení, prvý variant však vyzerá lepšie a luxusnejšie. Najmä s hnedými náušníkmi. Tie sú jemné, rovnako tak aj polstrovanie mušlí.

Slúchadlá majú silnejší prítlak. Treba to zobrať do úvahy. Používatelia citlivejší na tento parameter budú poznať silnejší tlak na uši. Výrobca ich pripravil tak, aby na ušiach držali aj počas chôdze.

Vzhľadom na typ konštrukcie sa mušle nedajú otočiť, avšak je možné zloženie v spojovacom oblúku. Pri prenášaní zaberú menej miesta, ideálne je ich chrániť v pevnej škrupine na zips. Tým si zase trochu miesta v batožine uberiete. Je teda na vás, ako ich bude prenášať. My sa ich poškodenia nijako neobávame, pevné sú dostatočne. Páčila sa nám možnosť spojenia s dvomi zariadeniami. Takže aj tu máte voľnosť v používaní a netreba slúchadlá neustále prepárovať. Používať sa dajú aj vybité s audiokáblom a aj v takomto režime sa dajú používať na telefonovanie. Na pravej mušli je dotyková plocha. Dá sa s ňou ovládať hlasitosť hudby a prechádzanie medzi skladbami.

Výrobca použil plastové materiály, spojovací oblúk zosilnil kovovou platňou. Celkovo sú na dotyk príjemné, a to vrátane dotykovej plochy na pravom slúchadle.

V zásade ide o slúchadlá, ktoré nemajú veľa extra funkcií navyše. Máte tu ale model za výbornú cenu. Ovládanie dotykom je spoľahlivé a celkom sme si naň zvykli. Treba ale počítať, že pri prechádzaní hudby bude oneskorenie takmer sekundu, čo poznáte. Stačí urobiť pohyb prsta a trochu počkať. Reakcia nie je okamžitá a dvomi potiahnutiami sa posuniete až o dve skladby. To je detail, s ktorým treba počítať.

Hudobne tu je síce nejaká rezerva, ale nie je príliš badateľná. Dynamika basov je vynikajúca, rovnako máte detailné stredy. Výšky majú odchýlku a sú menej detailné.

Názov modelu / Technické parametreHama Headset BT Touch
Typdrôtové / Bluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]22
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]64,99
thumbs-up-icon

Výhody

  • Cena
  • Príjemné spracovanie plastového materiálu
  • Dynamika basov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Slabé pasívne odhlučnenie okolia
  • Jemná odchýlka výšok

Verdikt

Hama Headset BT Touch ponúka dotykové ovládanie, celkom dobrý zvuk, ale najmä veľmi dobrú cenu. Nechýba možnosť pripojiť dve zariadenia súčasne a prepínať sa medzi nimi. Dajú sa zložiť a keď ich chcete použiť aj počas chôdze, oceníte silnejší prítlak.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 64,99 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.