Klasické slúchadlá s káblom vhodné aj na cestovanie. Sú s prítlakom na uši. Treba teda očakávať, že môžu trochu tlačiť. Z nášho pohľadu nie je prítlak nijak prehnaný. Je tak akurát, čo postačuje na to, aby vám počas chôdze nepadali z uší. Mušle sú k spojovaciemu mostu pripojené cez oceľové tyčky. Na nastavenie veľkosti oblúka tým pomáhajú udržať aretáciu aj po odobratí z hlavy. Nemusíte ich nastavovať pri každom použití.

Jemné polstrovanie na mušliach zmierni celkový tlak. Takisto aj v prípade spojovacieho mostu. Jeho polstrovanie je také nízke, že netlačí na hlavu. Z praktických dôvodov by tu ani nemuselo byť. Výrobca ale „obliekol“ celú konštrukciu do jednotného štýlu. Prepojenie je cez kábel vedené iba z ľavej mušle. Sú tu tri tlačidlá a mikrofón. Cez slúchadlá sa dá telefonovať a hlavné tlačidlo je na hovory a hudbu. Ostatné dve na úpravu hlasitosti. Kábel je látkový a nezamotáva sa.

Zvukovo budete spokojný s basovým prejavom a strednými tónmi. Výšky sú mierne v pozadí, nič dramatické, napriek tomu postrehnuteľné.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pevná konštrukcia
  • optimálny prítlak
  • jemné polstrovanie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • potlačenie výšok mierne do pozadia

Názov modelu / Technické parametreHama Next
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
NFCnemá
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]26,90

Verdikt

Hama Next oceníte pre ich konštrukciu a cenu. Za predpokladu, že hľadáte tento typ slúchadiel. Páčil sa nám optimálny prítlak aj pevné spracovanie. Po zvukovej stránke sme našli mierny nedostatok v oblasti výšok, no aj tak vám ich odporúčame. Kto nie je prílišný detailista, nenájde na nich chybu.

Zapožičal: Hama

Cena: 26,90 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.