Doba sa mení a do výbavy každého správneho hráča dnes patrí aj mikrofón. Pýtate sa prečo? Aby mohol video streamovať alebo ho zdieľať na YouTube a aby mal jeho komentár patričnú kvalitu. Po otestovaní mikrofónu Hama uRage MIC xStream Revolution však tvrdíme, že toto zariadenie má potenciál zaujať aj nehráčov, nakoľko výborne poslúži na nahrávanie komentárov či dnes čoraz obľúbenejších podcastov.

Hama uRage MIC xStream Revolution obsahuje odnímateľný penový filter, 2-metrový USB kábel a statív. Zariadenie stačí pripojiť do počítača a nastaviť ho ako zdroj prehrávania a záznamu zvuku. Netreba nič ďalšie inštalovať, mikrofón je okamžite pripravený na používanie. V jeho výbave nájdete aj 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel. Uľahčuje to kontrolu zaznamenaného zvuku a jeho editáciu. Takisto môžete hrať, počúvať zvuky z hry a zároveň komentovať a robiť záznam vášho hovoreného slova.

Na tele mikrofónu sa nachádza aj LED dióda, ktorá označuje, že mikrofón funguje a dva ovládacie prvky na reguláciu hlasitosti záznamu mikrofónu a hlasitosť zvuku pripojených slúchadiel. Na záznam zvuku budete okrem mikrofónu potrebovať aj softvér. Ten nie je súčasťou balenia, k dispozícii je však viacero skvelých riešení tretích strán. Odporúčame napr. program Audacity, ktorý je zadarmo.

Pri používaní mikrofónu sme ocenili čistotu a kvalitu zvukového záznamu. Mikrofón ponúka najlepší výsledok, keď ho máte blízko pri ústach a priamo naň hovoríte. Na to treba myslieť, pokiaľ by ste sa okolo neho chceli posadiť viacerí a debatovať na nejakú tému – na tento účel nie je primárne navrhnutý a keď každý diskutujúci bude rozprávať z inej strany, vo výslednom zázname bude rozdiel zreteľne počuť.

Svoj primárny účel, na ktorý je Hama uRage MIC xStream Revolution navrhnutý, však plní na jednotku. Odporúčame ho.

Cena: 69,99 €

Zapožičal: HAMA SLOVAKIA

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit