Najodvážnejší reproduktor tejto značky a tiež s 360° šírením zvuku. Vyzerá nádherne a je to niečo, čo hneď padne do oka. Nie je to prvý produkt HK, ktorý má priesvitné telo. Avšak tento sa nám naozaj páčil a pomáhajú mu najmä dve veci. Plexisklo je tónované a výrobca použil LED osvetlenie pri zapnutej hudbe.

To sa dá vypnúť. Ale tieto dve veci sú vynikajúce. Žiadna „kolotočarina“, ale nádherný LED efekt. Tentoraz sa výrobca rozhodol ukázať len tie efektné veci, a tak tu nie sú vidieť meniče ani káble. Pozor však, aby vám do reproduktora nespadli omrvinky alebo iné predmety. Vrchol je totiž otvorený a funguje ako basový tunel.

Basový 4,5-palový menič je v spodnej časti, ryhovanie okolo neho dáva reproduktoru vzhľad leteckej turbíny. V každom prípade, toto nebude vidieť, keďže menič smeruje nadol. Šesť stredo-výškových je po obvode za látkovým krytom. Ovládanie je na lemovaní reproduktora.

Tlačidlá sú v tomto prípade dotykové a podsvietené bielym LED svetlom. Slúžia na zapnutie reproduktora, pripojenie cez Bluetooth, telefonovanie, úpravu hlasitosti a aktivovanie LED efektu. Ten je špičkový. Žiadne rýchle blikanie, ale pomalé krúženie svetla okolo vnútorného rebrovania. Na počúvanie hudby potme alebo v prítmí sme videli len málo takých decentných efektov. Nie je tu akumulátor, čo chápeme a jeho integrácia by nedávala veľký zmysel.

 

Označenie reproduktora / Technické parametreHarman/Kardon Aura Studio 2
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]50 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]60
Aux ináno
Bluetootháno
Wi-Finie
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, hovory
Kapacita batérie [mAh]nemá
Výdrž batérie [h]N/A
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]270 × 218 × 218
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]299

Zvuk

Tento model hrá trošku inak ako ďalší v teste od tohto výrobcu a poznali sme to aj na zvuku. Nie je to teda o tom, že sa rozhodujete podľa tvaru a ceny. Basy sú niečo, čo sme tu počuli okamžite. Nie sú také ploché ako pri modeli Onyx Studio 4 alebo Sony SRS-ZR7 a viac dunia.

Jednak za to môže podstatne väčší basový menič ako aj spôsob jeho smerovania a tiež vyšší výkon. Zvuk sa nám páčil a kombinácia šiestich výškových meničov s jedným basovým je dobrá voľba. V zásade sme nenarazili na nejakú výraznejšiu nezrovnalosť.

thumbs-up-icon

Výhody

  • unikátny dizajn podobný leteckej turbíne
  • nádherný s decentným LED efektom
  • 360 stupňové prehrávanie zvuku
  • kvalita zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Zapožičal: www.harmankardon.sk

Cena: 299 EUR

Verdikt

Harman/Kardon Aura Studio 2 si kupujte vtedy, keď chcete, aby zvuk bol vidieť. Jeho unikátny dizajn s LED svetlom definitívne zaujme. Zároveň je to najlepšie hrajúci reproduktor v teste. Nemá všelijaké hračky a detaily na vyše. Čo však má, je zameranie na zvuk a platíte tu predovšetkým za kvalitu zvuku.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.