Keď sú slúchadlá špičkové, aj zabudnete, že sa nabíjajú cez konektor microUSB. To bola pôvodne naša prvá výhrada pri rozbaľovaní zo škatule.

Po nasadení na hlavu a vypočutí niekoľkých skladieb bolo jasné, že toto je úplne iná kategória. Nabíjací konektor sa tak na našom mieste priorít posunul do stratena.

Hliníkové telo mušlí, kožené polstrovanie a pamäťová pena sú hlavné materiály týchto slúchadiel. Dajú sa zložiť v kĺbe spojovacieho mosta alebo otočiť mušle o 90° a mať ich tak naplocho. Na uši sadnú ako uliate a máte pocit, že boli vyrobené na vašu hlavu. Je to tým, že tvar je obdĺžnikovo-oválny. Skryjú úplne uši a majú minimálny prítlak. Vyvážené sú dobre a na hlave sa udržia aj pri pohybe.

Na ľavej mušli je dotyková plocha na aktiváciu hlasového asistenta a na jej obvode nabíjací konektor. Všetko ostatné je na pravej strane. Teda trojica tlačidiel na ovládanie hudby, preskakovanie skladieb a hovorov a tiež tlačidlo na párovanie cez Bluetooth a ANC. Dotyková podložka na pravej mušli reagovala príliš často a náhodný dotyk prakticky znamená pokúsiť sa slúchadlá zložiť dolu z hlavy alebo naopak posunúť na hlave. Ak asistent nie je aktívny, hudba sa zastaví a 5 sekúnd počúvate o potrebe nastavení Alexy. To bolo nepohodlné.

Spokojní sme však boli s aktívnym odhlučnením. Slúchadlá sa dajú ovládať cez aplikáciu. Okrem ekvalizéra a možnosti sťahovania firmvéru v nej nič podstatné nie je a dá sa žiť aj bez nej.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Vynikajúce spracovanie
  • Použité materiály
  • Detaily zvuku
  • ANC

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Hlásenie o nenastavenom asistentovi

Názov modelu / Technické parametreHarman Kardon FLY ANC
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]16 ÷ 22 000
Typ konektora3,5 mm
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]20 ANC a BT
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]249,00

Verdikt

Harman Kardon FLY ANC sú výborné slúchadlá s vyladeným zvukom. Až na otravné hlásenie o tom, že treba nastaviť digitálneho asistenta, im nemáme čo vytknúť. Sú pohodlné a produkujú kvalitný zvuk.

Cena: 249 €
Zapožičal: www.jbl.sk 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.