Toto je skutočná dizajnová špecialita. Nestratí sa v žiadnej domácnosti, zároveň ale na seba nebude gýčovito upozorňovať.

Na výber je v troch farbách, my sme testovali čiernu verziu. Zaujímavá je sivá, ak ho chcete zladiť so svetlejšou domácnosťou. Výrobca sa pravdepodobne inšpiroval dámskou kabelkou. Onyx Studio 6 sa dá prenášať a vydrží prehrávať hudbu až 8 hodín.

Na výšku orientovaný reproduktor je stabilný a nedá sa prevrhnúť len tak náhodou. Stabilná základňa ho bezpečne udrží na svojom mieste. Bodaj by nie, váži takmer 3 kg. Podľa našich testov je lepšie ho umiestniť na vyvýšenú polohu. Jeho miesto je teda na stole viac ako pod stolom, kde by ste tlmili zvuk. Ak teda rozmýšľate, kam tento reproduktor umiestniť, tak vedľa TV bude lepšia pozícia, ako niekam do rohu miestnosti.

Naraz k nemu pripojíte dve zariadenia. Stačí pustiť zvuk z jedného z nich a reproduktor prepne svoj vstup cez Bluetooth na toto aktívne zariadenie. Praktické riešenie a vhodné napríklad na spojenie s počítačom a telefónom. Reproduktor sa zameriava na hudbu a nepodporuje telefonovanie. To je pochopiteľné, nemyslíme, že by niekto potreboval z takto veľkého reproduktora volať.

Harman Kardon Onyx Studio 6

Harman Kardon Onyx Studio 6, Zdroj: Harman Kardon

Dá sa použiť aj vonku. Môže aj zmoknúť a nič sa mu nestane. Konštrukcia je vyhotovená tak, aby mohla mať certifikovanú odolnosť IPX7. Hliníkové telo ho zase robí odolným pri menších nárazoch. Hoci vyzerá ako módny doplnok do obývačky, môžete ho použiť aj v kuchyni alebo na záhrade. Keď ho zašpiníte, látkový povrch sa dá umyť.

Reproduktor sa dá zapojiť do páru s rovnakým modelom. Ak teda máte dva, môžete si vychutnať rozšírený zvuk. My sme testovali jeden kus. Hrá veľmi dobre a nemali sme pocit, že na poriadny zvuk treba kupovať dva Onyxy. Vo vnútri je 120 mm basový menič a 25 mm výškový. Oba doplnené o pasívny žiarič. Na to, aby ste získali čo najlepší zvuk, je lepšie ho položiť na stôl, poličku alebo nejakú dosku. Vtedy sa budú zvukové vlny šíriť najlepšie.

Onyx 6 používa Bluetooth 4.2 a má frekvenčný rozsah 50 ÷ 20 000 Hz. Ovládacie prvky sú nenápadné a nájdete ich na prednej strane. Ocenili sme aj prijemné zvukové efekty reproduktora upozorňujúce na zapnutie alebo napríklad pripojenie zariadenia. Poteší, že sa dá pripojiť aj cez AUX vstup.

Harman Kardon Onyx Studio 6

Harman Kardon Onyx Studio 6, Zdroj: Harman Kardon

thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevná konštrukcia a IPX7
  • zvukový prejav
  • pripojenie dvoch BT zariadení súčasne

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nabíjanie až 5 hodín kvôli výdrží 8 hodín

Verdikt

Harman Kardon Onyx Studio 6 je lacnejší a menší. Subjektívne sa nám tento model páči viac. Dostanete z neho silný zvuk na ozvučenie obývačky a stále je odolný aj na použitie vonku.

Cena: 249 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.