Takmer vlajková loď. Smartfón, ktorý zaujme svojou cenou a výbavou.

Súprava štyroch fotoaparátov sa nedá prehliadnuť. Robí kvalitné fotky, avšak nemá slot na pamäťovú kartu. To je celkom zaujímavosť. Myslíme si, že 128 GB úložisko bude stačiť väčšine z vás, a tak v tom nevidíme až taký problém.

Tri šošovky sú umiestnené zvislo pod sebou, jedna je zapustená priamo na úrovni zadnej strany. Vpredu je kruhový výrez, vďaka čomu sa výrobcovi podarilo dosiahnuť 6,26″ displej bez toho, aby navyšoval celkové rozmery smartfónu. 32 Mpx fotoaparát patrí k štandardu v tejto triede. Diskutovaným prvkom bude u mnohých z vás čítačka odtlačkov na bočnej hrane smartfónu. Je veľmi praktická a rozhodne je pohodlnejšia ako na zadnej strane. Dokonca sme sa nestretli ani s tým, že by sme si telefón zablokovali náhodnými dotykmi o čítačku, keď sme mali smartfón vo vrecku.

Výrobca však z výbavy vyškrtol aj audiokonektor, infračervený port tu ale ponechal. Batéria s kapacitou 3750 mAh sa nabíja technológiou SuperCharge od Huawei. Nabíjačka je v balení a s jej výkonom 22,5 W nabijete batériu na 50 % do 30 minút. Vlastnosť, ktorej prídete na chuť a rýchlo si na ňu zvyknete. Chválime aj výdrž batérie, je to na celý deň náročného používania.

Systém je celkovo rýchly, keďže je tu procesor Kirin 980 a 6 GB RAM. Rovnako oceňujeme aj nadstavbu Magic UI 2.1. Z hľadiska grafiky, možnosťami prispôsobenia domovskej obrazovky ako aj spôsobom ovládania aplikácií je to dobre navrhnutá nadstavba. Výrobca vylepšil svoju funkciu GPU Turbo a do nového Honoru ju aktualizoval na verziu 3.0. Páči sa nám aj Huawei cloud, ktorý poslúži na synchronizáciu fotiek medzi smartfónmi ako aj na zálohovanie vašich hovorov, SMS, aplikácií, poznámok atď. Priaznivci zvuku majú možnosť využiť priestorové efekty zvuku. Výrobca hovorí o virtuálnom zvuku 9.1. Nuž uvidíte sami, nie na všetko bude prirodzený.

Z hľadiska fotografovania je dvadsiatka výborný smartfón. Nemá optické priblíženie, využíva len podporu umelej inteligencie pri spracovaní digitálne priblíženej fotky. Spracovanie je ale výborné, takmer ako optické do dvojnásobku pôvodnej veľkosti. Výrobca nezabudol na nočný režim, ktorý fotí veľmi dobre. Zaberie pár sekúnd, ale pri priamom fotografovaní je tu skutočne veľký rozdiel. Odporúčame týmto režimom fotiť aj v slabo osvetlených miestnostiach.

Získate vynikajúce fotky, a to za tých pár sekúnd čakania stojí. Ultraširokouhlý režim so záberom 117° sa nám páčil, najmä v miestnostiach. Stačí sa postaviť do rohu a získate naozaj široký záber aj s bočnými stenami. Fotka nie je dokonalá a je zvláštne predĺžená. Teda nezaguľacuje sa, ale má akoby lichobežníkové skosenie. Ťažko tento efekt prirovnať k niečomu konkrétnemu. Skrátka, fotky sú lepšie ako pri smartfónoch, ktoré pracujú na 120° rozsahu. Priaznivci makrofotografie majú možnosť využiť režim Super makro na objekty vzdialené od 4 cm. Pri videu sa nám páčil superspomalený režim 960 snímok za sekundu pri HD rozlíšení.

Model telefónuHonor 20
Operačný systémAndroid 9, aktualizácie 1. 4. 2019
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM/ROM/iná [GB]6/128
ProcesorKirin 980, 8-jadrový, 2,6 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/rozlíšenie [bodov]6,26/1080 x 2340, 19,5 : 9
Slot na pamäťovú kartunemá
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC5.0, ABGNac, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát/video48 (f/1.8) + 16 (f/2.2) + 2 (f/2.4) + 2 (f/2.4) Mpx, 4K, 30 fps
Predný fotoaparát/video32 (f/2.0) Mpx, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3750 mAh
Rozmery [mm]/hmotnosť [gramov]154 × 74 × 8/174
KonektorUSB-C, 22,5 W
ZapožičalHonor
Cena [EUR s DPH]499
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score286610
PCMark for Android – Performance7811
3DMark Sling Shot Extreme – Total3947
Graphic4099
Physics3495
VRMark Amber Room – Total4972
A1 SD Bench – RAM [MB/s]20232
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]664 / neprešiel
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava5/5
Rýchlosť5/5
Výdrž5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Kvalita spracovania
  • Vysoký výkon a výdrž batérie
  • Výborné fotky
  • Nočný a ultraširokouhlý režim
  • Supernabíjanie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Chýba slot na microSD karty a audiokonektor

Verdikt

Honor 20 je podľa nás cenový tip na vlajkovú loď. Nie je to najsilnejší model, no osud telefónu Honor 20 Pro je aktuálne nejasný. Za 500 eur získate špičkový smartfón na fotenie s vysokým výkonom a vynikajúco navrhnutý. Extra dobre fotí aj v noci a spokojní sme boli aj s ultraširokouhlým režimom. Superrýchle nabíjanie a celkové používanie tohto telefónu nás poriadne prekvapilo.

Cena: 499 €

Zapožičal: Honor

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.