Bezkonkurenčný pomer cena / výkon

Honor 6X ponúka 5,5-palcový Full HD displej. Hoci výrobca použil IPS panel, displej pôsobí mierne vyblednutým dojmom a to je zároveň aj jeden z mála nedostatkov telefónu. Popravde, na displej si rýchlo zvyknete a jeho kvalita vám nebude prekážať. V priamom porovnaní s inými telefónmi si však všimnete, že farby sú bledšie. O niečo lepší displej má aj Moto M.

Čo sa pomeru cena / výkon týka, Honor 6X patrí medzi najlepšie telefóny na trhu. Opäť sa nemožno ubrániť porovnaniu s Moto M, ktorý sa predáva za 279 eur. V prípade Honoru 6X cena nepresiahne 259 eur, takže telefón bude stáť minimálne o 20 eur menej. Honor 6X ponúka procesor Kirin 655, ktorý dosiahol v AnTuTu celkovo 57-tisíc bodov.

Výsledky meraní a výdrže batérie

V teste CPU výkonu to bolo takmer 20-tisíc bodov a grafický výkon zaznamenal 9,5-tisíc bodov. V oboch prípadoch je to o 20-25% viac ako Moto M, čo sme pocítili aj počas používania telefónu. Najmä graficky náročnejšie hry vyzerajú na Honore 6X lepšie. Faktom je, že aktuálne lepší pomer cena / výkon v cenovej rovine okolo 259 eur ponúka iba Xiaomi Mi4S. Tam však ide extra výkon na úkor displeja a operačnej pamäte / úložiska. Berieme do úvahy ceny telefónov v slovenských obchodoch.

Honor 6X má vo výbave aj 3 GB RAM / 32 GB úložisko, 12 Mpx zadný fotoaparát a 3340 mAh batériu. My sme testovali verziu telefónu s výbavou 4 GB RAM / 64 GB úložisko, ktorá je o 50 eur drahšia, avšak na našom trhu sa nebude oficiálne predávať. Škoda.

Výsledky grafických testov

Android 6.0 a EMUI 4.1, aktualizácia na ceste

Základom telefónu je operačný systém Android 6.0 s nadstavbou EMUI 4.1. Nakoľko ide o smartfón značky Honor, táto nadstavba nikoho neprekvapí. Očakávali sme, že telefón bude mať vo výbave Android 7.0. Výrobca však potvrdil, že aktualizáciu vydá v marci. Je teda pravdepodobné, že Android 7.0 Nougat si budete môcť do Honoru 6X nainštalovať už pár dní po jeho uvedení na náš trh.

Honor v prípade modelu 6X výraznejšie neupravoval rozhranie domovskej obrazovky. Tá obsahuje iba widgety hodín a Google vyhľadávača. Na rozdiel od Huawei Mate 9 si však nemôžete vybrať, či má mať domovská obrazovka šuplík na aplikácie alebo nie, takže všetky aplikácie sú automaticky umiestňované na domovskú obrazovku. Horná lišta je rozdelená do dvoch sekcií – Upozornenia a Odkazy. Očakávame však, že aktualizácia na Android 7.0 a EMUI 5.0 hornú lištu zjednotí a pridá možnosť domovskej obrazovky so šuplíkom.

Rozhranie telefónu a správa dvoch SIM kariet

K prevádzke telefónu nemáme pripomienky. Reakcie systému sú rýchle, prepínanie aplikácií svižné a používanie telefónu ponúka bezproblémový zážitok, takmer na úrovni vlajkových lodí. Samozrejme, nejde o výsadu iba tohto telefónu. Výborné reakcie systému už dávno nie sú výsadou iba vlajkových lodí, postupne sa však znižuje cena zariadení, ktoré takýto zážitok ponúkajú. A hoci sme testovali model so 4 GB RAM, neočakávame, že model s 3 GB RAM ponúkne v tomto smere rozdielny používateľský zážitok.

Z hľadiska extra funkcií poteší režim Ochrana zraku, ktorý obmedzuje modré svetlo. Je škoda, že sa nedá nastaviť, aby sa tento režim aktivoval automaticky v určitom čase, napr. vždy večer. Funkciu treba vždy vypnúť a zapnúť manuálne, čo môže byť otravné. Ďalšou užitočnou funkciou je možnosť zdieľať Wi-Fi pripojenie. Honor 6X môžete použiť aj ako prenosný hot-spot, avšak to je štandardná výbava prakticky každého telefónu. Zdieľanie Wi-Fi pripojenia cez Wi-Fi je však zriedkavá funkcia, ktorú ponúka pomerne málo telefónov. A pritom ide o užitočnú funkciu, ktorú by sme privítali v každom smartfóne.

Extra funkcie, ako je zdieľanie Wi-Fi pripojenia, Ochrana zraku a režimy v aplikácii Fotoaparát

Recenzia je rozdelená do piatich častí:

1. strana: dizajn a konštrukcia
2. strana: výkon a operačný systém
3. strana: výdrž batérie a fotoaparát
4. strana: ukážkové fotografie a porovnanie s iPhone 6s Plus
5. strana: verdikt

1 2 3 4 5

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit