Dobrá výdrž batérie aj spoľahlivé notifikácie

Pod reakcie telefónu sa do veľkej miery podpisuje procesor Kirin 655 a s jeho prevádzkou sme spokojní nielen z hľadiska ovládania telefónu, ale aj kvôli dobrej energetickej efektivite a spoľahlivému doručovaniu notifikácií. Niektoré telefóny s Kirin procesormi mali totiž v minulosti problém s ich doručovaním, čo bolo spôsobené nadstavbou EMUI a snahou šetriť batériu.

V prípade EMUI 5.0 je správa batérie zmenená a notifikácie už fungujú spoľahlivo. Rovnako je tomu tak aj v prípade Honoru 6X a to aj napriek tomu, že telefón aktuálne využíva staršiu verziu nadstavby EMUI 4.1. Správca batérie je však rovnaký ako v prípade EMUI 5.0. Ide teda o zmenu, ktorú výrobca spravil nedávno, nakoľko Huawei P9 má takisto EMUI 4.1, avšak ešte pôvodné režimy správy batérie. Zmena môže súvisieť aj s procesorom Kirin 655.

Správa batérie, správca telefónu a využitie snímača odtlačkov prstov

Výsledkom je spoľahlivé doručovanie notifikácií na úrovni zariadení s čistým Androidom. Čistejším dojmom pôsobí aj samotné rozhranie domovskej obrazovky a tak jediným znakom EMUI rozhrania je obrazovka s nastaveniami a niektoré predinštalované EMUI aplikácie, ako je Správca zariadenia.

Honor 6X potešil aj výdržou batérie. Telefón má 3340 mAh batériu a v rámci nášho náročného používania zvládol viac ako deň prevádzky bez nutnosti nabíjania. V teste PCMark Work 2.0 battery life sme namerali výdrž 9 hodín a 18 minút. To je výborný výsledok, Huawei Mate 9 dosiahol 10 hodín a 1 minútu (o 7% viac), avšak má 4000 mAh batériu (o 20% väčšiu).

Telefón dokáže robiť aj fotky s bokeh efektom. Iný prínos však duálny fotoaparát nemá. Foto: Ondrej Weinberger

Duálny fotoaparát iba kvôli efektu clony

Honor 6X má duálny fotoaparát. Ten však funguje inak ako v prípade modelov Huawei P9, Mate 9 alebo Honor 8. Spomenuté smartfóny majú vo výbave dva senzory, pričom jeden z nich je farebný a druhý monochromatický. Koncept je taký, že kombináciou údajov z oboch senzorov sa vytvorí výsledná fotografia s lepším podaním farieb a lepším zachytením detailov.

Honor 6X kombinuje 12 Mpx hlavný senzor a 2 Mpx fotoaparát, ktorého účelom je merať hĺbku scény. Vďaka druhému senzoru je teda možné fotiť Honorom 6X tzv. bokeh portréty s rozostreným pozadím a takisto meniť hĺbku ostrosti na už vytvorených fotografiách. Je však dôležité, aby boli fotky odfotené v špeciálnom režime clony. V opačnom prípade to nebude fungovať.

Honor 6X vie spraviť pekné portréty s rozostreným pozadím, tzv. bokeh efekt

Recenzia je rozdelená do piatich častí:

1. strana: dizajn a konštrukcia
2. strana: výkon a operačný systém 
3. strana: výdrž batérie a fotoaparát
4. strana: ukážkové fotografie a porovnanie s iPhone 6s Plus
5. strana: verdikt

1 2 3 4 5

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit