HP 27f je jednoduchý a štýlový monitor, ktorý sa hodí do domácnosti alebo do kancelárie.

Ponúka základnú výbavu, avšak tomu zodpovedá aj rozumne postavená cena. 27-palcová obrazovka má rozlíšenie Full HD a ponúka dobré pozorovacie uhly a verné zobrazenie farieb. Na každodenné používanie poslúži obrazovka skvelo.

Chválime spracovanie dizajnu. Rámiky sú po troch stranách tenké, ako je dnes už štandardom a dizajn vhodne dopĺňa strieborný rám pod displejom a strieborný stojan. Ten bohužiaľ neumožňuje nastavenie výšky, iba úpravu náklonu. Stojan ponúka dostatočnú stabilitu, obrazovka sa však pri buchnutí do stola zatrasie o trochu viac ako konkurenčné monitory. Je to detail, ktorý si pravdepodobne nevšimnete, ale môže to prekážať. Monitor je veľmi tenký aj pri pohľade zboku.

IPS antireflexný panel ponúka obnovovaciu frekvenciu až do 75 Hz, maximálny jas 300 cd/m2 a kontrast na úrovni 1000 : 1. V tejto cene ide o štandardnú výbavu, chválime vyššiu maximálnu frekvenciu a jas, toto sú nadštandardné vlastnosti v cene do 180 eur. Faktom však je, že by sme ocenili vyššie rozlíšenie.

HP 27f má ovládacie rozhranie v anglickom, resp. cudzom jazyku, slovenčina ani čeština nie je k dispozícii. Zmena nastavení je pohodlná pomocou fyzických tlačidiel pod spodným rámikom. Môžete si upraviť jas, kontrast, farbu a tiež aplikovať funkcie, ako je dynamický kontrast, nastavenie čiernej, úprava odozvy a ostrosti obrazu.

Samozrejmosťou sú vopred nastavené režimy. Na rozdiel od konkurencie nie sú označené iba všeobecnými aktivitami, ako je text, video či fotky. V ponuke je napr. filter modrého svetla, nočný režim alebo HP Enhance +, ktorý výrazne zvýši ostrosť vizuálov. Monitor je tiež vybavený technológiou AMD FreeSync, ktorú využijete pri hraní na počítači s grafickou kartou od AMD. V ponuke je preto aj herný režim.

Výbava portov je veľmi základná. Monitor ponúka dva HDMI 2.0 porty a pripojenie cez VGA. 3,5 mm jack a ani USB porty v jeho výbave nenájdete. Absencia jacku zamrzí, z hľadiska ostatných portov je výbava monitora HP 27f porovnateľná s inými modelmi s podobným dizajnom. Výhodou je aj jeho nízka hmotnosť.

thumbs-up-icon

Výhody

  • štýlový dizajn
  • pekný obraz

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • obmedzené možnosti stojana
  • menu iba v cudzom jazyku

Verdikt

HP 27f je monitor, ktorého kúpou nič nepokazíte. Pokiaľ nevyžadujete vysoko nastaviteľný stojan, tak tento monitor ponúka výborný pomer ceny, kvality obrazu a dizajnu. Výborne sa hodí na každý stôl či už doma alebo v kancelárii.

Cena: 179 EUR

Zapožičal: HP

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit