Táto multifunkcia je dôkazom toho, že aj multifunkčné zariadenie môže vyzerať ako čisto dizajnová záležitosť.

Zariadenie je zo série InkAdvantage. Máte teda záruku lacnej atramentovej tlače a rozšírených možností v napojení na cloudové služby. Podporované formáty sú do veľkosti A4 s možnosťou využiť tlač bez okrajov.

Multifunkcia podporuje pripojenie na cloudovú službu HP ePrint. Znamená to podporu nielen v lokálnej sieti alebo možnosť vytlačiť si dokumenty priamo zo smartfónu a mať ich pripravené po vašom príchode do práce. Ideálne aj vtedy, ak ide o nejaké dokumenty na podpis a potrebujete ich mať spracované skôr než prídete. Efektívne a užitočné. Nám sa páči využitie aj vtedy, keď nemáte na počítači nainštalované toto zariadenie. Žiadne ovládače, jednoducho pošlete email s dokumentom na email, ktorý používa toto zariadenie a dokumenty si vytlačíte.

Zariadenie podporuje pripojenie cez Wi-Fi a USB 2.0. Opäť sme testovali pripojenie s Wi-Fi. Je to praktickejšie a zároveň sme získali ďalšie možnosti ako napríklad priamy prístup na cloudovú službu HP cez displej zariadenia. Dajú sa vytlačiť šablóny riadkovaných papierov, postavičky z kreslených filmov, formuláre, skladacie lietadielka alebo Google Kalendár.

Multifunkciu ale nemusíte vždy pripájať len k routeru do domácej alebo firemnej siete. Pokojne môžete využiť pripojenie Direct Wi-Fi či už cez počítač alebo smartfón. Naraz môžete pripojiť až 5 zariadení.

Tlačiť fotografie je možné z pamäťovej karty. Nie je tu však hostiteľský USB konektor, čiže sa nedá použiť flashdisk.

Najkrajšia atramentová multifunkcia, akú sme testovali

Tým, že poskytuje tieto možnosti, je tu ovládanie na dotykovom displeji. Výrobca na ňom zapracoval a vylepšil celkový spôsob ovládania. Jednotlivé položky vám nebudú „utekať“ a zároveň sú dostatočne veľké, aby ste sa prstami na jednotlivé tlačidlá trafili. V tomto prípade je použitý displej s uhlopriečkou 6,75 cm. Maximálne rozlíšenie tlače je 4800 x 1200 dpi.

Na tlač sa používajú dva zásobníky. Jeden s čiernym atramentom a druhý TriColor so zvyšnými tromi farbami. Ich stav sa dá kontrolovať priamo na zariadení. V rámci nastavení je plne nezávislá, čiže ani tu nie je potrebný počítač. Zvládnete tlačiť v duplexnom režime, takisto aj kopírovať obe strany dokladu tak, aby boli potom vytlačené na jednej strane, upravovať svetlosť a kvalitu tlače.

Aj v tomto prípade sa zariadenie automaticky vypína a prebieha do úsporného režimu. Tieto parametre sa opäť nastavujú cez displej.

Tlač

Tlač je rýchla. Pri parametroch, ktoré sme namerali stále spadá do tých rýchlejších zariadení. Je však pomalšia ako multifunkcia od Brother. Potrebuje zruba 5 sekúnd na začatie tlače cez Wi-Fi, v tomto sú na tom rovnako. Je to čas potrebný na prenos a spracovanie dokumentov pri inak nevyťaženej Wi-Fi. Rýchlosť tlače bola v praxi na úrovni 12 str./min. V duplexnom režime potrebovala na vytlačenie 50 strán 7:03 min., čo je takmer dvojnásobný čas oproti prvému testovanému modelu. Tu je však podstatne rýchlejšie stornovanie tlače, pokým budeme môcť znova tlačiť ďalší dokument. Znížená kapacita zásobníkov v praxi nepredstavovala problém. 125 listov je dostatočný počet, hoci na výstupe sa ich zmestí len 25.

Podporované funkcie: Tlač, kopírovanie, skenovanie

Prečo kúpiť:

  • Výborná cena, vynikajúca kvalita tlače v režime konceptu, ovládanie cez displej

Cena: 115 EUR
Cena tlače: ČB – 2,6 centa; Farebná – 4,62 centa
Zapožičal: HP Inc.

Verdikt

HP DeskJet Ink Advantage 5645 na pohľad nemá také možnosti, ako prvá testovaná multifunkcia. No je ale viac ako dvojnásobne lacnejšia. Za tento model sa prihovárame vtedy, ak vám stačí formát A4 a chcete zariadenie na lacnú domácu tlač. Je pomalšia, no v praxi väčšiu rýchlosť pravdepodobne nebudete potrebovať. Toto je model na príležitostnú tlač s odporúčaným objemom 250 vytlačených strán mesačne.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Zariadenie na lacnú atramentovú tlač: Brother MFC-J2330DW

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.