Notebook na prácu s hliníkovým telom a zabezpečením vhodným na firemné použitie. EliteBook ako najvyššia pracovná séria disponuje viacerými technológiami na ochranu vášho súkromia.

Okrem hardvérovo chráneného BIOS-u alebo možnosti šifrovania dát na pevnom disku je systém zabezpečený aj prihlasovaním tvárou. V tejto zostave sme mohli využiť IR kameru. Výrobca však stále ponechal čítačku odtlačkov. Rozmer 14″ displeja umožňuje skĺbiť dobrý pracovný nástroj na pracovný stôl ako aj nástroj na časté prenášanie a prácu na cestách.

Už tradične má klávesnica stĺpec editačných klávesov, čo je vhodné pri použití na dokumentoch alebo pri prechádzaní tabuliek či webu. Toto je niečo, čo si HP ponecháva roky a je to jedna z najlepších vlastností klávesnice.

Okrem toho je tichá a veľmi pohodlná. Má podsvietenie a pod klávesnicou je touchpad so samostatnými tlačidlami. Sú takisto tiché a veľmi dobre slúžia ako doplnok k trackpointu v klávesnici alebo na kombinované ovládanie počítača, ak už máte externú myš v ruke. Ako vidno, skutočné tlačidlá v takto zvolenej forme majú dnes len tie najlepšie notebooky.

Displej sa dá otvoriť na takmer 180°. Takmer pred dosiahnutím tohto uhla sa základňa mierne zdvihne. Pri bežnom uhle zostáva stabilne na stole, vekom teda primárne nezdvíhate základňu. Displej nie je dotykový, čo nám subjektívne vyhovuje, no má matnú úpravu. Je dobre viditeľný na priamom slnku ako aj pri viacbodovom umelom osvetlení.

Reproduktory sú po bokoch klávesnice a dostanete z nich celkom dobrý zvuk. Stále sa dá vyladiť a z hľadiska zvuku nijako nezaostáva za inými notebookmi tejto značky. EliteBook takisto využíva spoluprácu v oblasti zvuku s firmou Bang&Olufsen.

Dostupné sú aj bezpečnostné programy ako HP Client Security alebo HP Secure Erase vhodné na pokročilú ochranu prístupu do systému alebo napríklad externých zariadení.

Zariadenie je počas bežného režimu tiché, prakticky ide o nehlučný notebook. V závislosti od potrieb si môžete zvýšiť výkon alebo riadenie spotreby upraviť cez nástroj od HP. Ak ale potrebujete dlhú výdrž aj za cenu nižšieho výkonu, ste tu správne. Notebook v teste presiahol 13 hodín výdrže. V praxi to bude o 3 až 4 hodiny menej, avšak je to stále nadštandardná výdrž.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Hliníkové spracovanie
  • Kvalita zvuku
  • Vynikajúca klávesnica
  • Firemné zabezpečenie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

HP EliteBook 840 G7 je typická prémiová séria podnikového notebooku. Dlhá výdrž na batériu a vysoký kancelársky výkon. Toto všetko s vysokým stupňom zabezpečenia máte priamo v EliteBooku.

Cena: 1099 €

Zapožičal: HP Inc.

Model notebooku / ParameterHP EliteBook 840 G7
ProcesorIntel Core i7-10710U 1,1 ÷ 4,7 GHz, 12 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť16 GB DDR4 (max. 64 GB)
Pevný diskSK hynix, 512 GB SSD
Displej14″, IPS 4K, AntiGlare, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel UHD Graphics 620
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5.0
Porty2 × USB-C / TB / PD, 2 × USB 3.1, HDMI 1.4b, čítačka SC, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Enterprise
Rozmery [mm]324 × 245 × 19
Hmotnosť [kg]1,34
ZapožičalHP Inc.
Cena (EUR s DPH)1099
TestyVýsledky
PCMark 10 – Kancelársky výkon4239
3DMark 11 – Herný výkon2080
VR Mark – Orange Room705
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]808,6
Access time [ms]0,032
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]13:43
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]260,96
Faktor mobility10,24

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.