Biznis notebook s technológiami, ktoré dbajú o bezpečnosť vašich dát. Silnou stránkou nie je len prvotriedne spracovanie, ale aj celkové možnosti zamerané na biznis. No a v prvom rade je to konvertibilný notebook. Dá sa používať v režime tabletu. Dotykové pero ale nie je súčasťou balenia.

Výbava a možnosti

Konštrukčne nemáme notebooku čo vytknúť. Je to prémiový produkt, a tak aj vyzerá. Hliníkové telo umožňuje ísť výrobcovi na minimálnu hrúbku a zachovať vysokú odolnosť. Takisto nebudete mať problém s chladením. Notebook sa vôbec neprehrieval, čo je dôsledok dobre navrhnutého tela, ale aj integrovanej grafiky priamo na čipe s procesorom.

Chválime rovnomerné podsvietenie klávesov. Tie majú charakteristické matné spracovanie a veľmi dobre sa na nich píše. Klávesy sú štvorcové a sú vhodné aj pre širšie prsty. Pri HP máme radi aj zvislý pás editačných klávesov. Výrobca ich dáva aj do notebookov s týmto rozmerom a veľmi to uľahčuje prácu. Iní volia umiestnenie funkcionality editačných klávesov na iné a treba sa k nim dostať klávesovou skratkou Fn. A navyše, klávesnica je vodoodolná.

Displej je matný a má zároveň dotykovú vrstvu. Tento prístup nie je taký bežný a výrobcu za tento krok chválime. Takisto aj za integrovaný kryt webovej kamery a tiež možnosť prihlasovania pomocou tváre.

Tým, že ide o konvertibilný notebook, na pravej hrane sú tlačidlá hlasitosti. Kĺb displeja je pevný a môžete ho mať naozaj vo všetkých uhloch bez toho, aby vám padal.

Praktický pohľad

HP Sure Sense nám blokoval aj známe procesy

HP Sure Sense nám blokoval aj známe procesy

Bezpečnostné technológie sú niečo, čo v tomto notebooku nemôžete prehliadnuť. Či už ochrana BIOS-u proti sfalšovaniu a následnému prístupu do PC alebo celková ochrana Windows. HP Sure Sense sú bez pochýb užitočné nástroje. Máme ale niekoľko výhrad. Procesor Intel Core i5 použitý v tejto zostave je dosť výkonný. Bezpečnostná politika HP ho ale spoľahlivo zráža na kolená. Obdoba antivírusového systému od HP falošne hlási vlastné procesy. Výrobca by mal dokázať rozpoznať, čo je jeho program a čo by jeho bezpečnostný systém naozaj nemal hlásiť a obmedzovať. A tiež nemusí blokovať OneDrive, ako integrálnu súčasť Windows 10.

Po praktickej stránke sa notebook používal dobre, nie je hlučný a je to dobrý nástroj na prácu. HP by však malo zapracovať na kompatibilite a odladenosti vlastných riešení, inak bude hádzať polená pod nohy používateľom prihláseným do systému. Bezpečnosť je fajn, treba nájsť len vhodný balans. Ak sa prikloníme k dôrazu na bezpečnosť, toto je jeden z najbezpečnejších notebookov ako celok, nielen po SW ale aj HW stránke. To je informácia pre tých, čo potrebujú skutočné zabezpečenie aj za cenu občasného menšieho nepohodlia.

HP EliteBook x360 1040 G6

HP EliteBook x360 1040 G6, Zdroj: HP

Model / TestyHP EliteBook x360 1040 G6
PCMark 10 – Kancelársky výkon1689
Essentials3995
Productivity2043
Digital Content Creation1606
3DMark 11 – Herný výkon1309
Graphics score1155
Physics score5069
Combined score1179
VR Mark – Virtuálna realita
Orange Room463
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]462,7
Access time [ms]0,217
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]8:21
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]347,85
Teplota – kancelársky / výkonný režim
Klávesnica, najhorúcejšie miesto [°C]34,2 / 36,9
Spodok, najhorúcejšie miesto [°C]37,6 / 37,8
Celkové hodnotenie
Faktor mobility6,19
Odolnosť tela4/5
Dizajn5/5
Klávesnica4/5
Celkový výkon3/5
Parametre:
ProcesorIntel Core i5-8265U 1,6 ÷ 3,9 GHz, 6 MB cache (max. 15 W TDP)
Pevný diskWDC, 256 GB SSD
Displej14″, IPS, dotykový, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaIntel UHD Graphics
Porty2 × USB-C / DP / PD, 2× USB 3.1, HDMI 1.4, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]321 × 215 × 17
Hmotnosť [kg]1,35
ZapožičalHP Inc.
Cena (EUR s DPH)1550
thumbs-up-icon

Výhody

  • Kvalitné spracovanie
  • Ochrana webovej kamery
  • Výdrž na batériu
  • Vynikajúci displej

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • HP Sure Sense chce ešte trochu vyladiť

Verdikt

HP EliteBook x360 1040 G6 je jasný biznis notebook. Kto hľadá maximálne zabezpečenie a prvotriedne spracovanie, je tu správne. Veríme, že menšie softvérové nezrovnalosti výrobca opraví.

Cena: 1550 €

Zapožičal: HP Inc.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.