Séria, ktorá nielen dobre vyzerá, ale poskytuje aj vysoký výkon. Veľmi dobre vyzerá vždy v menšej verzii, presne tak ako ho máme aj v tomto teste. Väčšia verzia je vhodná pre tých, čo chcú silnejšiu grafickú kartu alebo väčšiu plochu displeja.

Výbava a možnosti

Notebook samotný predstavuje multimediálne centrum. V striebornej farbe vyzerá veľmi dobre. Dizajnové mriežkovanie po bokoch klávesnice navádza na to, že tu sú umiestnené reproduktory. Tie sú však na spodnej zrezanej hrane základne. Hrajú dobre a na filmy je to ozajstný zážitok. Netvrdíme, že na hudbu sa použiť nedajú, treba ich ale trochu vyladiť, odporúčame využiť vstavaný ekvalizér a profil Hudba.

Na hudobnej zostave výrobca spolupracoval s Bang & Olufsen. Klávesnica má dva stupne podsvietenia. Priaznivci značky ocenia tradíciu v podobe vertikálneho stĺpca editačných klávesov na pravej strane. Numerický blok by ste tu hľadali márne, mnohé modely ho zo svojej výbavy vypúšťajú. Takisto aj v tomto prípade je čítačka odtlačkov vnorená do bloku klávesnice. Funguje výborne.

Dotykový displej sa dá otvoriť v dostatočnom uhle, ani v tomto prípade to nie je na úroveň 180°. Tenké rámiky sú na bokoch. Z praktického pohľadu nám širší rámik v spodnej časti nijako neprekážal. Kupujete si veľký displej, ku ktorému sa nebude treba skláňať. Tu je zároveň jedna extra špecialita – elektronicky ovládaný kryt kamery. Na rozdiel od iných notebookov na trhu je kryt vstavaný v ráme a vy s ním nemôžete manipulovať.

Teda žiadna mechanická západka. Na klávesnici je ale samostatný kláves s ikonou kamery. Stlačením sa objektív prekryje ochranným krúžkom. Vydáva to jemné cvaknutie, sotva počuteľné, ale ako riešenie je to najlepšie, čo sme videli. Pochvalu si zaslúži žiarivý AMOLED displej. Je radosť sa naň pozerať.

Praktický pohľad

Notebook je tichý a vy máte na výber, aký režim chladenia/výkonu použijete. Na výber sú tradične tri, a to výkonný, chladný alebo tichý režim. Silná grafická karta s technológiou RTX poskytne veľmi dobrý výkon pri hraní hier alebo 3D programoch. Chvíľu ale trvá, kým z výkonného režimu prepnete notebook do tichého.

Displej podporuje rôzne režimy zobrazenia farieb, tie sa dajú nastaviť cez HP Display Control. Ponúka tradičné režimy ako Web (sRGB), Adobe RGB alebo napríklad DCI-P3 vhodný na pozeranie filmov.

Notebook je v súlade s pravidlami a požiadavkami RTX Studio, čo je okrem iného záruka toho, ako je notebook vyhotovený. Dostávate tenké telo, vysoký výkon a istú garanciu toho, že vám na ňom pobežia grafické aplikácie.

Tým, že ide o notebook značky HP určený aj do firemného segmentu, máte tu nástroje na zabezpečenie dát na disku ako aj prístupu v rámci oprávnení do rôznych častí systému.

Model notebooku / ParameterHP ENVY 15-ep0001nc
ProcesorIntel Core i7-10750H 2,6 ÷ 5 GHz, 12 MB cache (max. 45 W TDP)
Operačná pamäť32 GB DDR4 (max. 32 GB)
Pevný disk1 TB SSD
Displej15,6″, AMOLED, dotykový, max. rozlíšenie 3840 × 2160 px
Grafická kartaNVIDIA GeForce RTX 2060, 6 GB VRAM
Porty2 × USB-C / DP, 2× USB 3.1, HDMI 2.0, microSD, kombinovaný audio
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Pro
Rozmery [mm]358 × 237 × 18
Hmotnosť [kg]2,14
ZapožičalHP Inc.
Cena (EUR s DPH)2179
Model / Testy
PCMark 10 – Kancelársky výkon4818
Essentials9369
Productivity7552
Digital Content Creation4289
3DMark 11 – Herný výkon14689
Graphics score18094
Physics score9408
Combined score9361
VR Mark – Virtuálna realita
Orange Room7210
HD Tune Pro 5 – Pevný disk
Average speed [MB/s]733
Access time [ms]0,055
Batériové testy
PCMark 10, Modern Office [hh:mm]7:38
Displej – meranie jasu
Maximálna hodnota jasu [cd/m2]415
Teplota – kancelársky / výkonný režim
Klávesnica, najhorúcejšie miesto [°C]34,8 / 40,2
Spodok, najhorúcejšie miesto [°C]36,1 / 44,8
Faktor mobility3,57
thumbs-up-icon

Výhody

  • Tenký dizajn
  • Silná grafická karta
  • Nastavenie režimu teploty a výkonu
  • Elektronický kryt kamery
  • Podsvietená klávesnica
  • Bezpečnostná výbava HP

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Podsvietenie klávesnice treba na svetle vypnúť

Verdikt

HP ENVY 15 má zase silnú grafickú kartu a veľký displej. Je to lepšie vybavená 13″ verzia Envy v tomto teste. Ak teda chcete notebook skôr na doma alebo potrebujete silnú grafiku, tento model je vhodnejší.

Cena: 2179 €

Zapožičal: HP Inc.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.