Multifunkčné zariadenie, pre ktoré je prioritou šetrenie nákladov.

Nezáleží na tom, či tlačíte desiatky strán denne alebo mesačne. Tzv. tankový systém náplní vám dáva podstatne väčšie možnosti a najmä slobodu, kedy budete jednotlivé zásobníky napĺňať. Návrh originálnych náplní zabraňuje rozliatiu. V mnohých prípadoch ide o čistejší systém, ako strkanie klasických zásobníkov s atramentom do tlačovej hlavy.

Tento model multifunkcie ide rovnakou cestou a ponúka aj XL verzie svojich náplní. Vo forme fľaštičiek a pre čiernu je to až 135 ml a farebné po 70 ml. To znamená, že s čiernou vytlačíte až 8000 strán, farebných bude 6000. Neslúži len na tlač dokumentov, ale aj na tlač fotografií.

Zasobniky

Nám sa ale viac osvedčili dokumenty, ktoré pri tlači vyzerali veľmi dobre. Po kvalitatívnej stránke môžete použiť režim koncept. Prakticky to znamená, že použijete najhorší režim, akým je schopné zariadenie tlačiť, pričom slovo najhorší neznamená nekvalitný výsledok. Zásobník na dokumenty je dimenzovaný na 60 listov. To odpovedá využitiu pre domácnosti alebo malé kancelárie. Zásobníky na atrament sú naboku. Nádobky sú z priesvitného plastu. Vždy viete, keď bude treba priliať atrament. Celkovo by ste na nej nemali vytlačiť viac ako 800 strán mesačne.

Zásobníky sú umiestnené napravo zvonku samotného zariadenia

Ovládanie je sparťanské. Malý 7-segmentový displej bez podsvietenia a osem tlačidiel. V zásade to nie je problém a k zariadeniu sa pripojíte nielen cez kábel, ale aj Wi-Fi. Čiže aj aplikáciou HP ePrint pre smartfóny. Odtiaľ nastavíte všetko rovnako pri tlači z bežného počítača. K zariadeniu sa dá pripojiť aj cez Direct Wi-Fi, nepotrebujete potom nič len priame spojenie a môžete tlačiť. Nastavenie cez Wi-Fi pre počítač prebieha pomocou USB kábla a počas inštalácie ovládačov. Potom už kábel nebudete potrebovať. Netreba zadávať heslo do siete, zariadenie si ho zistí samé z operačného systému.

V najlepšej kvalite a na fotografický papier môžete tlačiť až do rozlíšenia 4800 × 1200 dpi. Fotografie majú rezervy a nie sú také výrazné, ako pri špecializovaných tlačových zariadeniach. Využitie vidíme maximálne na prezentačné materiály, nie priamo fotografie.

Rýchlosť farebnej tlače je zhruba do 8 strán za minútu. To odpovedá aj času 7 sekúnd na vytlačenie jednej strany. Tlač PDF dokumentu v najlepšej kvalite a piatimi stranami trvala multifunkcii až 20,5 minúty. Na fotografiu formátu A4 a bez okrajov si počkáte 7,5 minúty.

Verdikt

HP Ink Tank Wireless 415 je tlačiareň, skener a kopírka v jednom. Dá sa k nej pripojiť cez Wi-Fi, ale hlavne šetrí náklady. Na čiernobielu tlač vynaložíte iba desatinu centu a na farebnú len 3 desatiny centu. Tu naozaj nemusíte rozmýšľať, či si dokumenty vytlačíte alebo nie.

Zapožičal: HP Inc.

Cena: 139 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.