Multifunkčné zariadenie, ktoré napĺňate tonerom podobným princípom ako pri atramentovej tlači. Výrobca kladie dôraz na ekológiu a čo najjednoduchšie použitie. S novým spôsobom dopĺňania toneru ušetríte najmä čas a vôbec sa pri tom nezašpiníte.

Stačí vyklopiť časť so skenerom, otvoriť doplňovací otvor a podľa návodu doň nasadiť náhradný toner. Stlačením ho celý presypete do zariadenia. Celý tento úkon zvládnete do 15 sekúnd. Nepotrebujete multifunkciu a postačí vám ČB tlačiareň? Potom je pre vás určený model HP Neverstop Laser Wireless 1000w.

Nastavenie a sprevádzkovanie je otázkou niekoľkých minút. To je jedna z vecí, ktorú považujeme za podstatnú. Oceňujeme, že aj segment tlačových zariadení sa rozširuje o funkcie rýchleho a najmä jednoduchého zapojenia. Inštalácia cez aplikáciu HP Smart vás prevedie celým procesom pripojenia multifunkcie do Wi-Fi siete a podobá sa na proces párovania slúchadiel so smartfónom.

Všetko je názorné, automatické a nevyžaduje žiadne extra znalosti. Zabudnite na inštaláciu, ako ju poznáme spred niekoľkých rokov. Tlačiť sa dá aj zo smartfónu. Aj tu sa aplikácia nazýva HP Smart. Nájdete ju vo vašej sieti a umožní vám tlačiť aj skenovať alebo kopírovať, a to z plochého skenera na zariadení alebo z fotoaparátu vášho mobilu. Pripojiť si ju môžete aj cez USB 2.0 a takisto aj cez Wi-Fi Direct.

HP Smart aplikácia

HP Smart na smartfóne rozšíri celkový úžitok z tohto zariadenia

Zariadenie je kompaktné a na ovládanie je vyhradený malý panel s podsvietenými tlačidlami a nepodsvieteným displejom. Kopírovať môžete aj bez počítača, avšak najlepšie je na tlač či skenovanie použiť smartfón alebo počítač. Podobne ako pri iných systémoch s týmto doplňovaním je tu špeciálna výbava.

V tomto prípade je to zásoba tonera na 5000 strán. To by inak znamenalo kúpiť dve tonerové náplne. Jedna stojí 11,90 eura a vytlačíte s ňou 2500 strán. Orientačná cena tlače vychádza na 0,5 centa.

Rýchlosť tlače je 20 str./min. a v rozlíšení 600 × 600 dpi. Obojstranná tlač tu nie je. Model 1200w je určený na maximálnu záťaž 2500 strán mesačne. Podávač papiera má kapacitu 250 listov, na výstupe sa vám zmestí 150 listov. Kvalita tlače je dobrá a nemáme k nej výhrady. Toto je stroj skôr na faktúry, dokumenty a kancelárske grafy či grafiku, kde absencia farby nie je problém. Texty sú ostré a čitateľné.

Hlavné parametre:

  • Tlač do rozlíšenia: 600 × 600 dpi
  • Zásobník na 250 listov
  • Tankový systém
  • Wi-Fi / Wi-Fi Direct, USB 2:0
  • Podpora aplikácie HP Smart
  • Gramáž papiera až do 120 g/m2

Verdikt

HP Neverstop Laser Wireless MFP 1200w je výborná multifunkcia pre každého, komu stačí čierny toner. Ocenili sme nadmieru jednoduchú inštaláciu vo Windows 10 aj na smartfóne s Androidom. Orientačný ukazovateľ tonera máte na prednej strane vo forme trojbodového zvislého pásu. Multifunkcia má kompaktné rozmery a na účtovné oddelenie je to ideálne zariadenie. Používateľ ale získa prínos aj v extra rýchlom dopĺňaní tonera.

Cena tlače: ČB – 0,5 centa

Cena zariadenia: 279 €

Zapožičal: HP Inc.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.