HyperX Alloy Elite RGB je ďalšie herné príslušenstvo, ktoré kladie veľký dôraz na svetelné efekty.

Podsvietené klávesnice nie sú ničím novým, avšak táto klávesnica má okrem podsvietených klávesov aj špeciálnu svetelnú lištu.

Tá oddeľuje štandardnú časť klávesnice od extra ovládacích prvkov, ako je valček na reguláciu hlasitosti a samostatné multimediálne klávesy. Alloy Elite RGB tiež ponúka dedikované klávesy na zmenu intenzity podsvietenia a na prepínanie sa medzi svetelnými efektami. To je tiež unikátna vlastnosť.

Klávesnica od HyperX si zaslúži pochvalu za odolnú a kvalitnú konštrukciu, ktorej základom je pevný kovový rám. Súčasťou balenia je opierka pre dlane a klávesnica obsahuje aj USB 2.0 port na pripojenie ďalšieho príslušenstva.

Klávesy využívajú mechanické spínače Cherry MX Red so životnosťou minimálne 50 miliónov stlačení. Klávesy sú o niečo menej hlučné v porovnaní s inými mechanickými klávesmi a za ich hlavný prínos považujeme najmä výbornú spätnú väzbu, veľmi rýchlu odozvu a pocit pri stláčaní. Ide teda o kvalitnú mechanickú klávesnicu, ktorá vám umožní pri hraní vykonať veľké množstvo akcií v čo najkratšom možnom čase.

HyperX ponúka tiež softvér HyperX NGenuity, pomocou ktorého si môžete klávesnicu nastaviť, prispôsobiť a využiť jej potenciál naplno. Samozrejmosťou je herný režim, ktorý znefunkční tlačidlo Windows a 100% anti-ghosting – to je funkcia, ktorej prínos oceníte najmä pri hraní bojových hier, keď sa stláča viacero klávesov naraz.

thumbs-up-icon

Výhody

  • odolná konštrukcia
  • kvalitné snímače
  • pre niekoho svetelné efekty

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vyššia cena

Verdikt

HyperX Alloy Elite RGB je prémiová mechanická herná klávesnica so značným dôrazom na svetelné efekty. Potešila nás špičkovým spracovaním, čomu však zodpovedá aj cena.

Cena: 170 EUR

Zapožičal: HyperX

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté