Model, ktorému bude dobre vo vyhriatej izbe, ale aj vonku pri bazéne alebo na chate. Vysoká kapacita batérie mu dodá energiu na 20 hodín prehrávania. Keď budete potrebovať, nabije aj váš smartfón alebo iné príslušenstvo. Je vodotesný a certifikácia IPX7 ho ochráni pri náhodnom páde vody. Treba ho ale čím skôr vytiahnuť a osušiť. Nakoniec toto je odolnosť, vďaka ktorej ho môžete umývať pod tečúcou vodou. Látkový povrch ho chráni pri pádoch a je určený na umývanie. Ako jeden z mála multimediálnych reproduktorov sa už nabíja cez rozhranie USB-C.

Výrobca použil širokospektrálny menič na prednej strane a doplnil ho o dva basové žiariče na boku. Sú gumové a tesnia s konštrukciou. Tadiaľto voda nenatečie. Tlačidlá sú na hornej strane valca a sú plastové, z toho dve podsvietené. Na gumovej podstave je súprava piatich LED svetiel signalizujúcich stav batérie. Reproduktor drží spoľahlivo na mieste a minimalizuje šmýkanie. Takisto je dobre vyvážený a neprevrhne sa. Charge 4 podporuje zapojenie viacerých reproduktorov, viac ako 100, do reťaze. Je to zaujímavosť, mnohí pravdepodobne využijú spojenie dvoch reproduktorov do rozšíreného stereo režimu. Ide o technológiu JBL Connect+, ktorú má viacero reproduktorov tohto výrobcu.

K reproduktoru sa dá pripojiť aj cez audiokábel, bezdrôtové pripojenie je ale výhodnejšie, nielen z praktického pohľadu na bezkáblové riešenie. Charge 4 totiž takisto umožňuje spojiť dve zariadenia naraz. Hudba bude hrať z posledného zariadenia, ktoré do reproduktora pošle nejaký zvuk.

Zvukovo má poriadny výkon. Veď 30 W na také malé zariadenie je naozaj až až. Svoj podiel na celkovej vyváženosti zvuku majú dva pasívne žiariče po bokoch, ktoré dopĺňajú výšky a stredy na hlavnom meniči. Zvuk je veľmi dobrý. My sme ocenili aj lepšiu dynamiku basov, čo pri tejto veľkosti nie je samozrejmosťou. Takisto aj to, že má stabilnú reprodukciu pri vyšších hlasitostiach. Žiadne pretláčanie výšok ani chrčanie. Veď práve pulzovanie bočných žiaričov je na tom to najlepšie.

Označenie reproduktora  Technické parametreJBL Charge 4
Typ1.1
Frekvenčný rozsah [Hz]60 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]30
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba
OdolnosťIPX7
Výdrž batérie [h]20
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]220 × 95 × 93
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena/možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]179
thumbs-up-icon

Výhody

  • odolné telo
  • prežije pád do vody
  • bočné basové žiariče
  • kapacita batérie
  • množstvo farebných vyhotovení

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Verdikt

JBL Charge 4 je multimediálny reproduktor s poriadnym výkonom. Je to zároveň powerbanka. Hrá veľmi dobre a má aj silné a dynamické basy. Tu sme ocenili, že výrobca zostal verný svojmu štýlu. Za svoje peniaze dostanete nielen všetko okolo multimediálneho reproduktora a jeho funkcií, ale aj poriadny zvuk.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 179 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.