Tento typ slúchadiel patrí medzi univerzálne a dajú sa použiť ako káblové alebo bezdrôtové.

Ak ich použijete ako bezdrôtové, získate funkcionalitu navyše, a to v možnosti ovládania hovorov alebo hudby. Platí to pri spojení so smartfónom. Pri spojení cez Bluetooth a Windows 10 sme síce tlačidlom na hudbu dokázali prehrávanie pozastaviť, no spustiť sa už nepodarilo. Aj v káblovom režime sa budú dať použiť na telefonovanie a na pozastavenie hudby či prijatie hovorov. Je na nich mikrofón s tlačidlom.

Konštrukcia slúchadiel je aj napriek 40 mm meničom odlišná. Výrobca ich urobil kompaktnejšie. Sú typu supra-aural a priložia sa na uši. Prítlak nie je veľký. Pri sedení nebude pôsobiť rušivo a pri chôdzi oceníte väčšiu stabilitu na hlave. Polstrovanie mušlí je koženkové, spojovací oblúk má po celom svojom obvode jemnú výstuž pokrytú látkou.

Slúchadlá sme spárovali s telefónom aj prenosným počítačom. Výhodou tohto systému u JBL je, že pri počúvaní hudby z notebooku nezmeškáme prichádzajúci hovor. Ak nám niekto volá, slúchadlá sa automaticky prepnú na telefón. Slúchadlá sa nabíjajú cez microUSB konektor na ľavej mušli, na pravej je súprava ovládacích tlačidiel na úpravu hlasitosti, hovory, párovanie a zapnutie. Na jedno nabitie vydržia maximálne 16 hodín prehrávania. To je pre mnohých prakticky niekoľko dní, navyše sa dajú nabiť nabíjačkou od smartfónu.

Zvuk

Zvukovo sú veľmi dobré. Špeciálne upozorňujeme na stredy a výšky. Iste, nechýbajú ani basy ako je už u JBL zvykom. Nie sú nijak preexponované a na vhodnej úrovni doplňujú celkovú reprodukciu hudby. Výšky sú zreteľné, no nie príliš rezonujúce a kaziace dojem z audia. Všetko je vynikajúco zladené. Ak ich porovnáme s ocenenými slúchadlami od Creative, je tu menšia „priestorová“ vnímavosť zvuku.

TOP argument pre JBL E45BT

  • Kompaktná verzia so 40 mm meničmi

Hodnotenie

+ vhodné na prenášanie a nosenie pri chôdzi, káblový aj bezdrôtový režim, multi-párovanie, vyvážený zvuk
– menšia hĺbka zvuku kvôli konštrukcii

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 99 EUR

Verdikt

JBL E45BT sú najkompaktnejšie slúchadlá v teste s hlavovým mostom. Ich silnou stránkou je, že sa dajú použiť aj ako Bluetooth slúchadlá. Sú vhodné na cestovanie a nosenie vonku. Ich výhodou je, že mušle sa dajú sklopiť v spojovacom moste a spraviť z nich priestorovo nenáročnú vec v batožine. Kvalita zvuku je vyrovnaná a budete s nimi spokojní.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL E45BT
Typdrôtové, Bluetooth 4.0
Veľkosť meniča [mm]40
Impedancia [Ω]32
Citlivosť [dB/mW]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]99,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia Creative Aurvana Live!2: Vynikajúce slúchadlá za bezkonkurenčnú cenu

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.