Slúchadlá majú takisto 40 mm meniče ako model Aurvana ANC, avšak sú mierne robustnejšie.

Takisto aj tento model sa dá zložiť otočením mušlí o 90°. Pomáha to pri cestovaní a zaberú menej miesta v batožine. Zloženie v spojovacom moste tu nie je. Na prvý pohľad zaujme bohaté polstrovanie mušlí. Výrobca použil pamäťovú penu a umelú kožu. Na ušiach sedia dokonale a sú aj veľmi jemné, čo sa týka prítlaku. Netreba sa obávať žiadnych bolestí hlavy alebo nadmernej únavy.

No zároveň je tu iná konštrukcia a slúchadlá nie sú úplne stabilné pri chôdzi. Aj svojou veľkosťou sú ideálne na kancelárske použitie alebo keď už sedíte v dopravnom prostriedku. Polstrovanie spojovacieho mosta je jemné, čo je následne výhoda v nižšom tlaku na vrch hlavy. Kovová zliatina by mala zosilniť spojovací most, takže by sa nemali poškodiť ani pri častom prenášaní.

Kábel pripojený k ľavej mušli sa dá vymeniť za iný. Pozor, tu treba zdôrazniť, že na strane mušle je 2,5 mm variant jack konektora. Slúchadlá sú kompletne pasívne, pri hudbe však odhlučnia od rušenia z okolitých zvukov. Dokonca aj vlastné odhlučnenie je lepšie ako pri prvom testovanom modeli.

Jemné a silné polstrovanie robí naozaj veľa. Slúchadlá sa dajú použiť aj na telefonovanie. Mikrofón je na kábli bližšie k ústam, o približne 20 cm je posuvný ovládací prvok hlasitosti a tlačidlo na hudbu a hovory.

Na test sme mali verziu s červenými mušľami. Vyzerá veľmi dobre a subjektívne sa nám viac páčila ako strieborno-čierny variant.

Detail uchytenia mušle na modeli Creative Aurvana Live!2

Zvuk

Kvalita zvuku je vynikajúca. Tento model sme si okamžite obľúbili. Celková dynamika a priestrannosť reprodukcie vytvára dojem podstatne väčších mušlí až priestoru, ktorý vďaka slúchadlám vnímate. Membrána meničov je vyhotovená z bio celulózy. Hoci nemáme radi, keď pripisujeme kvalitu nám reálne neznámym vlastnostiam niečoho čo je bio celulóza, tu dávame výrobcovi za pravdu.

Použitie špeciálneho materiálu dáva zmysel. Nepotrebujete množstvo argumentov, stačí si ich nasadiť na hlavu a vypočuť. A jednou z hlavných predností je, že kábel neprenáša rušenie pri otieraní sa o oblečenie.

TOP argument pre Creative Aurvana Live!2

  • Vynikajúca dynamika a hĺbka zvukového prejavu

Hodnotenie

+ extra jemné polstrovanie, bezkonkurenčná cena, dynamický zvuk, vymeniteľný kábel
– slabšie držanie pri chôdzi

Zapožičal: Creative
Cena: 69 EUR

Verdikt

Creative Aurvana Live!2 sú špičkové slúchadlá, ktoré hrajú vynikajúco a veľmi dobre izolujú okolité rušenia a vlastnú reprodukciu. Sú veľmi pohodlné na nosenie, avšak pri chôdzi sa nám nejavili až tak stabilne. Niežeby padali z hlavy, ale silnejší prítlak by sme využili. Zvuk je úžasný. Dynamický a veľmi dobre podaný. Máte pocit akoby ste ich ani nemali na ušiach a hudbu počúvali v špeciálne ozvučenej miestnosti.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreCreative Aurvana Live!2
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Impedancia [Ω]32
Citlivosť [dB/mW]105
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 30 000
Typ konektoraL konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]69,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia Creative Aurvana ANC: Slúchadlá s aktívnym odhlučnením

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.