S 50 mm meničom v mušliach sa zaraďujú medzi najväčšie slúchadlá v teste.

Plastová konštrukcia je dostatočne pevná, aby zvládla nápor používania a častého prenášania. Aj tu je možnosť mušle sklopiť o 90° a „zlomiť“ ich v spojovacom oblúku na jednoduchšie prenášanie. Dajú sa použiť v káblovom a bezdrôtovom režime a takisto majú multi-párovanie cez Bluetooth. Vďaka väčším rozmerom mušlí použil výrobca akumulátor s väčšou kapacitou, a tak je ich výdrž až 20 hodín prevádzky.

Oválny tvar mušlí vytvára zmenšený dojem slúchadiel a zároveň je ich tvar pohodlný na nosenie. Kompletne obklopia uši a nevytvárajú na hlave nadbytočný tlak. Podobne ako pri modeli Creative Aurvana Live!2 ich odporúčame používať skôr pri sedení ako chôdzi. Sú stabilné a vyvážené. Lepšie ale držia vtedy, keď sedíte v pokoji. Telefonovať sa s nimi dá aj v „pasívnom“ režime. Teda keď ich máte ako káblové.

Látkový kábel je vedený z pravej mušle, nezamotáva sa a neprenáša rušenie pri oteroch z oblečenia. Látkový poťah je použitý aj na spojovacom moste. Prakticky až na veľkosť a typ sú identické s modelom JBL E45BT.

Rovnaké rozmiestnenie ovládacích prvkov ako pri modeli JBL E45BT je aj tu. Teda na ľavej mušli microUSB konektor na nabíjanie, všetko ostatné, vrátane audio jacku s priemerom 2,5 mm, je na pravej mušli.

Slúchadlá JBL E55BT sa dajú zložiť do kompaktného tvaru

Zvuk

V tomto prípade je zvuk citeľne s väčším priestorovým efektom. Žiadne umelé rozšírenie zvuku, ale možnosť rezonancie na priestorovo väčšom meniči. Zvuk je vyladený tak, aby ste mali všetky zložky reprodukované v dobre zladenej symbióze. Dynamické basy, vynikajúce stredy a výšky. Výborné nielen na elektronickú hudbu. Pri počúvaní filmov budete počuť zreteľné výšky a hlasy, no nie zas príliš preexponovane.

TOP argument pre JBL E55BT

  • Vynikajúce podanie zvuku a univerzálne využitie

Hodnotenie

+ pohodlné nosenie, káblový aj bezdrôtový režim, multi-párovanie, vynikajúci priestor reprodukovaného zvuku
– žiadne podstatné

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 129 EUR

Verdikt

JBL E55BT sú vlastne obdobou menšieho modelu v teste od tohto výrobcu. Majú plnší zvuk a reprodukcia je viac priestorová a do hĺbky. Dajú sa použiť aj bezdrôtovo. Tento model si vyberáte hlavne vtedy, keď chcete ešte lepší zvuk ako pri JBL E45BT a neprekáža vám väčšia veľkosť mušlí a slúchadiel celkovo.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL E55BT
Typdrôtové, Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]50
Impedancia [Ω]32
Citlivosť [dB/mW]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]129,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL E45BT: Kompaktné slúchadlá s hlavovým mostom

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.