Slúchadlá nielen na behanie a nielen za kancelársky stôl. Ako už názov napovedá, s JBL Endurance DIVE sa môžete nielen potápať, ale aj plávať. Odolajú kompletnému ponoreniu do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. To znamená, že dážď alebo používanie v bazéne im nejako neublíži.

Konštrukcia je trochu iná ako poznáme z bežných slúchadiel. Špeciálnou časťou je uchytenie samotných slúchadiel okolo ucha ako aj ich samotné spojenie silne pogumovaným káblom. Má taký tvar, aby slúchadlá držali v uchu a nevyberali sa vám. Pomáha tomu aj uchytenie okolo ucha. Slúchadlá majú vlastnú pamäť s kapacitou 1 GB. Ovládajú sa dotykovo cez pravé slúchadlo. Tu si pohybom nahor a nadol nastavujte hlasitosť, ako aj režim použitia internej pamäte alebo prepojenia cez Bluetooth. Dajú sa použiť aj na telefonovanie a ovládanie skladieb.

Dotykové ovládanie na slúchadlách DIVE je pohodlné, treba si ale prečítať návod na správne kombinácie ťuknutí

Spevnený kábel okolo slúchadla, ktorý ho zároveň drží pripnutý za uchom má magnet. Po zložení z uší sa časť ohnutého kábla pripne k slúchadlám a vtedy sa automaticky vypnú. Tento systém sa nazýva PowerHook a ide o jedno z najlepších uchytení, aké sme videli. Výrobca si dal na konštrukcii celkovo záležať. Pripravil sa aj na to, aby slúchadlá nepoškodili vaše uši, keď sa vám nejakým spôsobom vytrhnú z ucha.

Názov modelu/Technické parametreJBL Endurance DIVE
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]10
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
Certifikácia odolnostiIPX7
Výdrž batérie [hod.]8
Hmotnosť [g]30
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]99

Pozor na to, keď ich budete párovať alebo necháte niekde mimo ucha. Výdrž batérie je 8 hodín, čo je veľmi dobrá hodnota na tento typ slúchadiel. Aj JBL Endurance DIVE nabijete na hodinu používania za 10 minút.

Výrobca myslel aj na také detaily, ako je vrecko na prenášanie. To už nie je látkové, ale je gumené. Keď do neho dáte slúchadlá mokré od vody, nebudete mať mokré nič ostatné.

Príslušenstvo slúchadiel JBL Endurance DIVE

thumbs-up-icon

Výhody

  • špičková konštrukcia
  • kvalitný zvuk
  • sila pasívneho odhlučenenia
  • presnosť dotykového ovládania

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • iba 1 GB vnútornej pamäte

Verdikt

JBL Endurance DIVE je unikát. Konečne niekto spravil slúchadlá, ktoré vám naozaj držia v ušiach. Majú krytie IPX7, čiže sú vhodné na skutočné plávanie. Využitie bude aj pri behu. Dotykové ovládanie nevítame vždy s nadšením, avšak je v poriadku. JBL spravil také ovládanie, ktoré naozaj funguje. Už len si pamätať kombinácie počtu dotykov.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 99 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.