JBL Live Buds 3 majú špičkové ANC a dotykový displej na nabíjacej škatuľke. Dostupné sú v 4 farebných variantoch.

Displej slúžiaci na ovládanie slúchadiel sme u tohto výrobcu videli už v minulosti. Bolo to pri modeli JBL Tour PRO 2. Spočiatku by sa mohlo javiť, že ide o zbytočnosť, keďže smartfón máme neustále poruke. Opak je pravdou. Športovo založených používateľov poteší odolnosť voči vode a prachu s certifikáciou IP55. Keďže sú odolné voči striekajúcej vode, dážď alebo spotenie im nebude prekážať.

Výhoda je však niekde inde, a to v plnej autonómnosti slúchadiel. Vďaka tomuto konceptu sa možnosti aplikácie v smartfóne presúvajú priamo do nabíjacej škatuľky. To v prípade prepojenia smartfónu a slúchadiel nemusí hrať až takú veľkú rolu. Pri spojení slúchadiel s počítačom tento doplnok dostáva úplne nový rozmer. Vďaka displeju sa dajú slúchadlá prispôsobiť, aj keď daná platforma nemá podporu mobilnej aplikácie.

Špeciálna akcia!

Oficiálny predaj slúchadiel na Slovensku sa začína 1. 7. 2024. Počas víkendu od 28. 6. do 30. 6. sa dajú slúchadlá získať so super uvádzacou zľavou 30 % z odporúčanej ceny 199,99 eur. To platí aj pre ďalšie 2 novinky z portfólia značky – modely JBL Live Beam 3JBL Live Flex 3. Líšia sa hlavne konštrukciou slúchadiel, aby si mohol vybrať každý. Všetky modely sa dajú kúpiť v tejto špeciálnej ponuke na stránke www.jbl.sk.

JBL Live Buds 3Zdroj: TOUCHIT
JBL Live Buds 3

Smart Charging Case

Puzdro na nabíjanie obsahuje konektor USB-C, no je tu aj podpora bezdrôtového nabíjania. Dotykový 1,45“ displej obsahuje množstvo nastavení, pričom každý si môže vybrať, čo na displeji chce mať. Výrobca išiel do veľkých detailov a používateľ si vďaka tomu môže vybrať aj tapetu na zamknutej obrazovke. Tlačidlo na zadnej strane škatuľky slúži na zapnutie alebo vypnutie podsvietenia displeja.

Na plné ovládanie ho bude potrebné odomknúť gestom. Tým sa zabraňuje nechceným dotykom a zmenám predvolieb. Škatuľka sa podobá na kváder so skosenými hranami. Vďaka tomu sa dobre nosí vo vrecku aj napriek tomu, že je hrubšia. Je treba pritom zobrať do úvahy, že tu je displej a bezdrôtové nabíjanie.

Spracovanie je prvotriedne, a oceňujem aj spôsob, akým sa škatuľka otvára a zatvára. Stačí ju mierne pootvoriť, o zvyšok sa postará vstavaný mechanizmus. Takisto treba pochváliť vyberanie a vkladanie slúchadiel. Je tu dostatok priestoru na prsty a silné magnety udržia slúchadlá stabilne vo vnútri.

Zaujímavosťou je, že jej možnosti nie sú viazané na prepojenie slúchadiel so smartfónom alebo iným zariadením. Časovač alebo zmenu tapety plochy môžete urobiť aj so slúchadlami vo vnútri.

Je ale prirodzené, že najviac možností získate až po vybratí slúchadiel zo škatuľky. Nie je potrebné, aby boli aktívne pripojené k zdroju zvuku. Už po vybratí sa dajú nastavovať niektoré parametre. Je to napríklad nastavenie ambientného zvuku alebo režimu ANC, prípadne ekvalizéra. Sú ale predvoľby, ktoré výrobca naviazal na aktívne použitie. Ide o definovanie režimu funkcie Spatial Sound, ktorá rozširuje zvukový zážitok. Priamo na displeji sa dá upraviť zvukový prejav vhodný na filmy, hudbu alebo hranie hier.

Ovládanie prostredníctvom tohto rozhrania sa pre mňa stalo primárnym a aplikáciu JBL Headphones som používal na smartfóne len v minime prípadov. Je to zaujímavý jav, keďže smartfón mávame väčšinou neustále pri sebe alebo priamo v ruke. Je vidieť, že výrobcovi sa podarilo pridať užitočnú funkciu.

Buds ako do ucha

Na to, koľko technologických možností tieto slúchadlá obsahujú, sú veľmi kompaktné. Rozhodne ich odporúčam používateľom, ktorí chcú čo najmenšie a zároveň veľmi dobre vybavené slúchadlá. Treba si len zvyknúť na to, že slúchadlá sa zatláčajú do ucha a je potrebné si na tento pocit zvyknúť. Žiadne obavy, dajú sa veľmi ľahko vytiahnuť.

Výrobca použil 10 mm meniče so zvukom JBL Signature Sound. Poskytnú veľmi dobrú reprodukciu zvuku vrátane hlbokých basov, ale aj zreteľných výšok. Špeciálne sa treba pristaviť pri stredných tónoch, ktoré sú vynikajúco podané a slúchadlá z tohto hľadiska nemajú žiadnu nevýhodu.

Na spomínaný zvuk Spatial Sound si treba chvíľu zvykať. Je ale pravda, že výrazne rozšíri váš filmový zážitok prostredníctvom upraveného zvuku. Za mňa som subjektívne používal hudobný režim pri pozeraní filmov.

Adaptívne ANC

Každé slúchadlo obsahuje 2 mikrofóny snímajúce okolitý hluk a na základe toho dokáže funkcia aktívneho odhlučnenia prispôsobiť svoju intenzitu. Celkovo však obsahuje trojicu mikrofónov. Nezabudnite na telefonovanie. Máte možnosť využiť vlastné nastavenie a vybrať si na 7 úrovniach úroveň odhlučnenia. Výrobca zabudoval aj automatickú kompenzáciu odhlučnenia na základe toho, ako ich máte vložené. Nechýba už tradičná funkcia Ambient Aware alebo TalkThru.

Výrobca rozlišuje 2 hlavné spôsoby pripojenia, a to s preferenciou na režim audia alebo videa. Video režim sa uplatní pri sledovaní filmov, a to najmä ak pociťujete nesynchronizovaný zvuk s obrazom. V mojom prípade som nič také nezaznamenal a nebolo potrebné používať špeciálny režim pre sledovanie videa. Latencia slúchadiel bola dostatočne rýchla na to, aby sa tento nežiaduci jav neprejavoval. Zmena režimu ich odpojí automaticky a znovu pripojí k zdroju zvuku.

Aplikácia má podrobnejšie nastavenie gest na ľavom aj pravom slúchadle. Je tu možnosť vybrať si nastavenie ambientného zvuku alebo hlasitosti či prehrávania. Po aktivácii voľby sa v aplikácii zobrazí, ako budú slúchadlá reagovať na jeden dotyk, dvojitý alebo ťuknutie a podržanie. Dotykové ovládanie sa dá aj úplne deaktivovať.

Výdrž batérie

Maximálna doba je 10 hodín s vypnutou funkciou ANC. So zapnutým odhlučnením sa skráti o 2 hodiny. Keď k odhlučneniu pridáte aj adaptívne nastavenie, znížite čas na 7 hodín. Vzhľadom na to, že hovoríme o aktivovanej funkcii odhlučnenia, ide o nadštandardný údaj výdrže. Podpora rýchleho nabíjania umožní po 10 minútach využívať slúchadlá ďalšie 4 hodiny s vypnutým ANC.

Výdrž batérie hodnotím pozitívne a tu je naozaj citeľná doba predĺženia oproti iným slúchadlám, ale aj v rámci značky. V kategórii TWS sa pohodlím používania posúvajú jemne do kategórie slúchadiel na hlavu, ktoré majú niekoľkonásobne dlhšiu výdrž. V praxi ide o to, že reálne môžete slúchadlá používať dlhodobo.

JBL Live Buds 3Zdroj: TOUCHIT
JBL Live Buds 3

Google Finder

Podpora tejto funkcie umožňuje nájsť slúchadlá, aj keď ich stratíte. Je to vďaka šifrovanej komunikácii s androidovými zariadeniami, ktoré túto funkciu podporujú. Okrem toho nechýba možnosť pripojenia slúchadiel k 2 zdrojom zvuku zároveň. Je tu tiež možnosť automatického prepínania podľa zdroja zvuku. To platí aj v prípade telefonovania.

Zvuk pre vaše uši

Prispôsobenie kvality zvukového prejavu dosiahnete vďaka funkcii Personi-Fi 3.0. Zanalyzuje vaše sluchové možnosti a vytvorí pre vás osobný audio profil. Na základe toho bude prispôsobený reprodukovaný zvuk.

Verdikt

JBL Live Buds 3 sa vám zapáčia. Sú skutočne praktické, s vynikajúcim zvukom a technologickou výbavou. Dotykový displej v nabíjacej škatuľke je niečo, čo podľa mňa začnú čoskoro opakovať aj ostatní výrobcovia.

Páči sa nám

  • Displej na škatuľke je užitočný doplnok
  • Vynikajúci zvuk
  • Detailné nastavenie zvuku a správania slúchadiel
  • Odolnosť IP55
  • Bezdrôtové nabíjanie

Nepáči sa nám

  • Ak to pre vás nebude cena, tak nič

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreJBL Live Buds 3
TypBT 5.3 slúchadlá, BT 5.1 nabíjacia škatuľka
Veľkosť meniča [mm]10
OdhlučnenieAdaptívne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 40 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C, bezdrôtové
Výdrž batérie [hod.]10 bez ANC, 40 celkovo
HodnotenieJBL Live Buds 3
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]199,99
Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.