Samostatná kategória medzi multimediálnymi reproduktormi. Toto je reproduktor na ozvučenie párty, kde budete mať aj 30 ľudí. Ideálny do vnútorných aj vonkajších priestorov. Nemá ale krytie, takže je potrebné dbať na to, aby nezmokol. Dá sa používať nastojato aj naležato.

Reproduktor má ochranné gumičky na obe polohy. Je tu možnosť pripojiť USB zariadenie na prenos hudby a mať z neho nezávislé zariadenie aj bez pripojeného smartfónu. K tomu sa dá pripojiť zariadenie aj cez AUX vstup a ešte je tu konektor na gitaru a mikrofón. Na prednej časti sú umiestnené po obvode oboch meničov svetelné prvky. Vizuálne vyzerajú veľmi dobre a na výber sú tri režimy – Meter, Pulse a Party. Jedným tlačidlom sa dajú vypnúť. My sa ale prihovárame za ich zapnutie. Ide o veľmi pekné efekty a výrobca sa s kruhovými prvkami pohral a svetelné animácie implementoval veľmi dobre.

Na hornej strane reproduktora sú ovládacie prvky na hudbu a je tu aj režim Bass Boost. Je to skutočne silný a dynamický basový režim. Najradšej sme hudbu počúvali v tomto režime.

Keby ste mali dva kompatibilné reproduktory, funkciou TWS (True Wireless Stereo) ich spojíte k sebe do stereo režimu. Prepojiť sa dajú aj linkovým vstupom, nemusíte používať bezdrôtový režim.

Zvuk

Zážitok z reprodukcie je intenzívny. Nie je potrebné používať reproduktor pri vysokej hlasitosti. Práve pri nízkej až strednej hlasitosti tvorí silný a dominantný zvukový prvok. Vďaka tomu sa hodí aj na ozvučenie menšej miestnosti ako hudobný sprievod a vytvorenie atmosféry. Kupujete tak univerzálny reproduktor. Menšie nepresnosti tu sú, avšak ide len o detail, a to najmä v oblasti výšok. Na párty sa však nikto nebude pozerať po takýchto detailoch a na reproduktor sa dá spoľahnúť.

TOP argument

  • Ozvučenie pre veľkú skupinu
Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Partybox 100
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]45 ÷ 18 000
Výkon RMS [W]160
Aux ináno
Bluetooth4.2
NFCnie
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]12
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]288 × 551 × 290
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]299
thumbs-up-icon

Výhody

  • Dynamika zvuku a výkon
  • Možnosť prehrávať hudbu z flashdisku
  • Svetelné efekty

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Menšie nepresnosti v oblasti výšok

Verdikt

JBL Partybox 100 je silný kaliber a to najlepšie, čo aktuálne môžete na párty použiť. Pozor, aby nezmokol a inak si stačí vychutnávať silný, ale značne vyvážený zvuk. Svetelné efekty sú pekné a chválime ich, hoci to robíme málokedy. Dynamika basov je ďalšia vec, ktorá nás príjemne potešila.

Zapožičal: JBL

Cena: 299 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.