Reproduktor, ktorý sa konkurencia snaží napodobiť, no JBL má stále vedúce postavenie na trhu.

Svetelný reproduktor je poriadne vylepšený a teraz máte LED osvetlenie takpovediac v HD rozlíšení. Je vynikajúce a je radosť sa naň pozerať. Reproduktor je zaujímavý práve 360-stupňovým osvetlením. Vhodné zároveň ako nočná efektová lampa, ak sa bojíte zaspávať potme alebo chcete upokojujúce svetlo na oddych.

Reproduktor sa používa nastojato, v spodnej časti je basový menič, v hornej hlavný menič s priemerom 57 mm. Ovládacie prvky sú po obvode valca vo vrchnej časti. Sú tu tlačidlá na zapnutie, ovládanie Bluetooth, hlasitosti hudby a svetelných efektov. Základnú skladbu efektov, teda piatich štýlov nastavujete priamo cez toto tlačidlo. Resp. prepínate sa medzi nimi. V aplikácii JBL Connect si prispôsobujete farby týchto efektov alebo si môžete odfotiť scénu pred vami a použijú sa farby zachytené na fotografii.

S nastaveniami sa môžete vyhrať dostatočne, je tu aj možnosť pripojiť reproduktor k ostatným a vytvoriť tak zvukovú reťaz (funkcia PartyBoost). Tiež sa dá vytvoriť stereo režim a rozdeliť tak dva reproduktory na ľavý a pravý stereo kanál. Keď vás bude osvetlenie rušiť, dá sa vypnúť. LED svetlo však slúži aj ako informačný prvok pri zapnutí alebo vypnutí reproduktora, oznámenie párovacieho režimu alebo pripojenia k zariadeniu.

JBL Pulse 4

JBL Pulse 4, Zdroj: JBL

Ocenili sme aj nabíjanie cez konektor USB-C. Na nabitie 7260 mAh batérie budete potrebovať 3,5 hodiny. Potrebujete na to ale nabíjačku s výkonom 15 W. Zmysel pre detail a dizajn ukázal výrobca na svetelnom prvku zobrazujúcom nabíjanie.

Po zapojení do zdroja energie sa kapacita akumulátora zobrazí aj cez svetelný LED systém. Perličkou je, že ak máte takýchto reproduktorov viac a zatrasiete s nimi v blízkosti iných, svetelné efekty sa zosynchronizujú.

Reproduktor stojí stabilne a poskytne skutočne silný zvukový zážitok. To aj napriek tomu, že nemá takú výbavu meničov ako iné reproduktory tohto výrobcu. Vzhľadom na to je zvuk prekvapivo dobrý.

Nekupujete si len svetelné efekty, ale aj istú kvalitu zvuku. Dynamika basov by mohla byť miestami lepšia a nízke tóny menej prenikavé. Sú to detaily a v zásade nie je reproduktoru čo vytknúť.

JBL Pulse 4

JBL Pulse 4, Zdroj: JBL

 

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Pulse 4
Typ1.1
Frekvenčný rozsah [Hz]70 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]20
Aux innie
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, LED efekty
OdolnosťIPX7
Výdrž batérie [h]12
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]96 × 96 × 207
HodnotenieVýsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Kvalita LED podsvietenia
  • Funkcia PartyBoost a vytvorenie stereo režimu
  • Zvukový prejav
  • Vodoodolný aj na ponorenie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Mierne prenikavejšie výšky

JBL Pulse 4 je ojedinelým reproduktorom na trhu tohto formátu. Vlastne nič lepšie na trhu nie je a takýto LED svetelný systém má využitie nielen pri hudbe, ale aj ako relaxačný prvok. V oblasti zvuku by sme odporúčali mierne stiahnuť sýtosť výšok, inak sme boli spokojní.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 229 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.