Podľa číslovania je jasné, že toto by mal byť o niečo lepší model ako JBL T110, ktoré sme testovali.

Je to tak, je o niečo lepší. Či až o 10 € lepší, tým si nie sme istí. Konštrukcia aj tvar sú takmer identické. Tu je navyše kovové telo mušle. Smerovanie meničov je vychýlené tak, ako u T110.

Zmeny nie sú ani v spôsobe celkového vyhotovenia. Je tu plochý kábel. Na jeho pravej časti zostal ovládací prvok s jedným tlačidlom. Tu je zároveň mikrofón a slúchadlá sa dajú použiť ako handsfree. Kábel pri mušliach má veľmi podobnú ochranu proti zlomeniu namáhaním. Rozdiel je len v dizajnovom vyhotovení. Stále je tu akási objímka plochého kábla, ktorá má trochu voľného priestoru.

Vďaka tomu sa ľahšie pohybuje a nezlomíte ho ani pri vkladaní do vrecka na nohaviciach. Silikónové návleky sú tiež v troch veľkostiach a sedia vynikajúco. Jednou z ich dobrých vlastností je práve izolácia. Po vyskúšaní správnej veľkosti získate pasívne odhlučnenie ideálne napríklad na cestu vlakom alebo lietadlom. Pozor, odhlučnenie, hoci bez aktívnej technológie, je silné a na ulici ľahko stratíte pozornosť.

Názov modelu/Technické parametreJBL T210
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]8,7
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
Hmotnosť [g]14
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Káble bez zamotávania4/5
Pomer cena / reprodukcia5/5
Cena [EUR s DPH]19,99

Zvuk

Reprodukcia bola o niečo čistejšia. To slúchadlám nemôžeme uprieť. Na prvé počutie to tak nevyzeralo a neboli sme si celkom istí, za čo pýta výrobca 10 € navyše. Najmä, keď už model T110 na nás urobil veľmi dobrý dojem. Po dlhšom testovaní bol zvuk naozaj lepší a prirodzenejší.

TOP argument

  • Celková kvalita zvuku s technológiou Pure Bass
thumbs-up-icon

Výhody

  • odolnejší dizajn
  • celková kvalita zvuku
  • cena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • väčšie mušle

Verdikt

JBL T210 je vylepšený model k ultra lacným T101. Sú málilinko lepšie, je to počuť. Avšak stoja o polovicu viac ako T110 a my nejako nevidíme dôvod si ich kúpiť. Kto však chce ešte o čosi lepší zvuk, tu je odpoveď. Za nás si ale radšej kúpime po dva modely JBL T110.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 19,99 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.