Bezdrôtové slúchadlá s prítlakom na uši. Sú takmer identické s modelom JBL Tune 500. Tie majú len káblové pripojenie a sú o 20 eur lacnejšie.

JBL Tune 500BT majú 32 mm meniče, takže nezakryjú celé ucho. Prítlak je tak akurát, trúfame si tvrdiť, že aj pre citlivejších používateľov. Z nosenia vás nebude bolieť hlava, zároveň dobre držia na hlave. Nijako sa neposúvajú ani nepadajú.

Konštrukcia je kompletne plastová. To má pozitívny vplyv na hmotnosť, no zároveň to nabáda k opatrnosti počas používania alebo prenášania. Výrobca zjednodušil prenášanie a okrem kĺbu nad mušľami umožnil ich otočenie o 90°. Náušníky na mušliach sú jemné, prekryté tenkou vrstvou koženky, rovnako tak aj spodná časť spojovacieho oblúka.

Ovládanie je sústredené na pravú mušľu. Je tu trojica multifunkčných tlačidiel na ovládanie hudby, hlasitosti a hovorov a samostatné tlačidlo na zapnutie prípadne párovanie s Bluetooth. Slúchadlá môžete spojiť s dvomi zariadeniami naraz, napríklad počítačom a smartfónom. Prichádzajúci hovor preruší prehrávanie z notebooku a prepne slúchadlá na smartfón, aby ste ich mohli využiť na telefonovanie.

Slúchadlá majú ladenie JBL Pure Bass, ktoré im dáva veľmi dobrú reprodukciu. Isté nepresnosti by sme tu mohli nájsť, no sú zanedbateľné. A ak by sme ich mali porovnať s modelom od Sony, bol by to nevyrovnaný súboj. Tam je totiž zvuk pozitívne ovplyvnený technológiou ANC, ktorá celkovo zlepšuje reprodukciu hudby, hoci by teoreticky nemala mať vplyv.

Model od JBL má veľmi dobrú dynamiku basov. Sú mäkké a poddajné, žiadne tvrdé produkovanie nízkych frekvencií. Zreteľne sú reprodukované stredy a výšky. Vlastne v tejto triede vedú kvalitou zvukového podania vo všeobecnosti. Na jedno nabitie vydržia do 16-tich hodín. Nemajú aktívne odhlučnenie a tak tu nie je taký veľký nápor na vyťaženie batérie. A keď sa vám vybijú, stačí ich dať na 5 minút nabíjať a môžete až hodinu počúvať hudbu.

Názov modelu/Technické parametreJBL Tune 500BT
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]32
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCnemá
Výdrž batérie [hod.]16
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]49,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • cena
  • basový prejav
  • zvuk celkovo
  • párovanie na dvoch zariadeniach súčasne

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • pre niekoho plastová konštrukcia

Verdikt

JBL Tune 500BT je náš cenový tip. Slúchadlá s Bluetooth za vynikajúcu cenu. Majú vynikajúce podanie basov, no až na takmer zanedbateľné detaily hrajú naozaj dobre. Odporúčame ich každému, kto chce tento typ slúchadiel na uši.

Cena: 49,90 EUR

Zapožičal: www.jbl.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.