Slúchadlá s aktívnym potlačením hluku. To sa nám páči a funguje to výborne.

Okrem toho sú to pohodlné slúchadlá, ktoré nezaberú veľa miesta. Sú ideálne na cestovanie a presne v takom štýle ich výrobca skonštruoval. Budú ladiť k vášmu štýlu, sú totiž dostupné v štyroch farbách.

Sú z plastu, čo nám subjektívne prekážalo. Majú dostatočnú pružnosť a pri bežnom používaní ich nezlomíte. Prenášanie je zjednodušené možnosťou zloženia v kĺbe nad mušľami ako aj otočením do plochého stavu. Mušle sadnú na uši bez zbytočne silného prítlaku. Majú 32 mm meniče, no oblúky nie sú také veľké, aby sa do nich zmestili uši.

Pokryjú ich takmer celé, výrobca ich zamýšľal ako slúchadlá s prítlakom na uši. Náušníky majú jemný akoby celulózový povrch. Vyzerá to ako pokrčený igelit. V lete vám bude teplo, no to by v horúčavách bolo asi aj bez týchto slúchadiel na uši. My sme ocenili priľnavosť mušlí na uši a výborné odhlučnenie už len po nasadení.

Aktívne odhlučnenie sa hodí na filtrovanie jednoliatych tónov v nízkych až stredných frekvenciách. Hlas budete spoľahlivo počuť. Tu výrobca použil trochu inú intenzitu a na rozdiel od iných sa nemusel zaoberať filtrovacími režimami. Slúchadlá s dvoj- či trojnásobne vyššou cenou filtrujú aj časť vysokofrekvenčného spektra, a tak výrobcovia pridávajú špeciálne režimy. Napríklad, aby ste počuli, keď na vás bude niekto hovoriť. Medzi dizajnové špeciality patria aj mikrofóny, ktoré sú priamo v mušli nad meničom a pod látkovým poťahom meniča ich spoľahlivo rozoznáte.

Vyzdvihnúť chceme aj jednoduché párovanie a celkovo ovládanie. Všetky ovládacie prvky sú na pravej mušli. Sú ľahko dostupné a bez problémov sa naučíte tlačidlá rozoznávať po hmate. Je tu ovládanie hlasitosti kombinované s preskakovaním skladieb, ovládanie hovorov a aktivovanie ANC režimu. Dajú sa použiť aj s dodávaným káblom.

Nabíjajú sa cez microUSB konektor. V prípade, že budete používať slúchadlá prepojené cez kábel a ponecháte zapnuté ANC, vydržia 30 hodín. Dlhú výdrž sme si preverili a slúchadlá sme počas týždňa takmer nepotrebovali nabíjať. Občas sme ich pripojili na polhodinu k nabíjačke, hoci na plné nabitie potrebujete niečo pod dve hodiny.

Zvukovo sú orientované na čo najvernejšiu reprodukciu. V rámci testovania iných slúchadiel sme po založení týchto pociťovali úbytok silných basov. Po niekoľkých minútach sme si na zvuk zvykli a javil sa nám prirodzenejší. Priaznivci basov tu neprídu skrátka. Technológia JBL Pure Bass ich zvýrazní a tvoria vhodný doplnok k stredom a veľmi dobre podaným výškam. Ku kvalite zvuku nemáme výhrady a boli sme s ňou nadmieru spokojní. So zapnutým ANC bol ale zvuk podaný lepšie.

Názov modelu/Technické parametreJBL TUNE600BTNC
TypBluetooth 4.1, drôtové
Veľkosť meniča [mm]32
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektora2,5 mm
Výdrž batérie [hod.]12  s BT a ANC
Hmotnosť [g]173
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/kvalita reprodukcie5/5
Cena [EUR s DPH]99,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • ľahké, bez nadmerného prítlaku na uši
  • výborné odhlučnenie
  • verná kvalita reprodukcie
  • nadštandardná výdrž batérie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • plastová konštrukcia

Verdikt

JBL TUNE600BTNC sú slúchadlá, ktoré na nás urobili dobrý dojem. K plastovej konštrukcii sme pristupovali s nedôverou. Je však dostatočne pružná a slúchadlá si ponechávajú nízku hmotnosť. Ocenili sme aktívne odhlučnenie a dlhú výdrž na batériu. Kvalita zvuku je veľmi dobrá, očakávali by sme minimálne o 50 eur vyššiu cenu.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 99 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.