Tak tento reproduktor nás zaujal. Je to spojenie FM rádia s digitálnym tunerom a DAB/DAB+ rádiom.

Tento koncept sa nám páčil a reproduktor si mnohí obľúbite. Na svoju veľkosť má len jeden menič, je univerzálny, a tak je to štandardný reproduktor. Vzhľadom na svoje využitie má na prednej strane malý podsvietený displej, ktorý poslúži ako informačný systém pri rádiu. Škoda, že nezobrazuje aj názov prehrávaných skladieb. Jeho zobrazovanie je limitované na rozhlas, zobrazenie stupňa hlasitosti, ladenie staníc a informáciu o prepojení cez Bluetooth.

Nám sa páčil nápad. Je to Bluetooth reproduktor, ktorý môžete spojiť aj audiokáblom. Vstup na audio je v zadnej časti, tam je aj microUSB konektor. Dá sa ale kompletne ovládať z reproduktora. Nepotrebujete žiadnu aplikáciu. Rozhlasové stanice sa vyhľadávajú prostredníctvom tlačidiel na hornej strane, tu sa upravuje aj hlasitosť a prepínanie medzi FM a digitálnym vysielaním. Ďalších päť tlačidiel je určených pre päť rozhlasových staníc, ktoré si takto uložíte ako rýchlu voľbu.

Reproduktor sa dá použiť univerzálne. Môžete na ňom púšťať rádio a filmy. Tam nemáme výhrady. Dialógy budú zreteľné a jasné. Pri hudbe budete musieť odpustiť trochu zreteľnejšie výšky. Basy aj stredy sú vyvážené. Na to, že je tu jeden menič, zvláda reprodukovať zvuk v dobrej kvalite. Slabší výkon zariadenie ale dimenzuje ako osobné audio do miestnosti, kde nie je veľký ruch. Kvôli fyzickým obmedzeniam nedokáže produkovať zvuk v hutnejšom podaní.

thumbs-up-icon

Výhody

  • FM/DAB+ rádio
  • informačný displej
  • ovládacie tlačidlá
  • vynikajúci nápad

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • prenikavejšie výšky

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Tuner
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]85 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]5
Aux ináno
Bluetooth4.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, rádio
Kapacita batérie [mAh]2000
Výdrž batérie [h]8
Vyhotovenieguma, kov
Rozmery [mm]165 × 66 × 66
Hodnotenie
Kvalita zvuku3/5
Výbava5/5
Pomer cena/možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]99,00

Verdikt

JBL Tuner je výborné skĺbenie multimediálneho reproduktora s rádiom. Odporúčame ho hlavne tým, čo chcú rádio a chcú moderné zariadenie na prehrávanie obsahu. Nám sa tento koncept páčil a ako celok prinesie naozaj dobrú hodnotu. Zvukovo to nie je zostava do obývačky, ale ako ozvučenie do kuchyne, izby alebo na šichtu do práce, je vynikajúci.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 99 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.