Z Ázie k nám prichádzajú zábavné hračky a gadgety, najnovším výmyslom je karaoke mikrofón.

Karaoke mikrofón je v podstate veľmi jednoduché zariadenie. Môžete doň hovoriť alebo spievať a vďaka zabudovanému Bluetooth reproduktoru bude znieť váš hlas alebo spevácky výkon oveľa výraznejšie a zábavnejšie, ako keby ste ho nepoužili. Zariadenie zároveň ponúka dostatočnú variabilitu nastavení a to je aj vec, ktorá nás príjemne prekvapila.

Ovládanie mikrofónu je jednoduché. Podržaním napájacieho tlačidla sa zariadenie zapne, resp. sa aktivuje režim bezdrôtového párovania cez Bluetooth. Spárovanie s telefónom bolo počas nášho testovania bezproblémové a po vykonaní tejto akcie je mikrofón pripravený na spievanie.

Karaoke mikrofón

Karaoke mikrofón a jeho nastavenia pomocou posúvačov

Funguje aj samostatne

Je dôležité spomenúť, že tento typ karaoke mikrofónov nie je naviazaný na žiadnu konkrétnu aplikáciu a funguje samostatne, resp. v kombinácii s hocakým zdrojom hudby. Samozrejme, najlepší zážitok si užijete pri používaní mobilných aplikácií, ktoré sú špeciálne určené na karaoke. Zariadenie však funguje, aj keď ho používate bez spárovania s telefónom.

Mikrofón ponúka niekoľko nastavení. Posúvače Treble a Bass regulujú výšky, resp. basy zvuku, ktorý posielate do reproduktora z telefónu. Volume reguluje hlasitosť vášho prejavu a Accompany umožňuje meniť hlasitosť hudby z telefónu. Nechýba ani posúvač Echo, ktorý vytvára efekt ozveny. Ide o drobnosť, ale správna karaoke párty sa bez neho nezaobíde.

Karaoke mikrofón

Všimnite si multimediálne tlačidlá v hornej časti zabudovaného reproduktora

Použijete ho aj na nahrávanie zvuku

Na mikrofóne sa tiež nachádzajú ovládacie tlačidlá na pozastavenie/pokračovanie prehrávania či na prepínanie sa medzi skladbami. Tieto tlačidlá využijete na diaľkové ovládanie aplikácie v pripojenom telefóne. Na tele nájdete aj micro USB port. Ten slúži na prepojenie s telefónom pomocou micro USB – 3,5 mm kábla pre účely nahrávania. Táto funkcia by mala fungovať iba v prípade telefónov so systémom Android. Funkčnosť sme overili, nahrávanie sme využili aj v základnej aplikácii na nahrávanie zvuku. Budete však potrebovať 3,5 mm jack v telefóne.

Mikrofón v neposlednom rade obsahuje aj klasický USB port. Ten slúži pre účely nabíjania. Mikrofón sa nabíja necelé 2 hodiny, na jedno nabitie funguje 6 až 8 hodín.

Karaoke mikrofón

Karaoke mikrofón dostanete v takomto obale s dvojicou káblov

Zábavný spoločník na párty

Čo sa samotnej konštrukcie týka, karaoke mikrofón vyzerá elegantne a štýlovo. Je vyvedený v zlatej farbe s kovovou rukoväťou. Váži necelých 300 gramov, drží a používa sa pohodlne. Reprodukciu zvuku zabezpečuje dvojica 3 W reproduktorov. Výsledkom je hlasný a jasný zvuk.

Mikrofón vďaka svojmu viacúčelovému konceptu dokáže plnohodnotne nahradiť aj malé prenosné Bluetooth reproduktory. S celkovou kvalitou zariadenia sme boli spokojní, tento mikrofón dokáže rozprúdiť takmer každú párty.

Cena: 27,99 eur

Zapožičal: www.mp3.sk

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit