Vysávače nie sú u nás v redakcii výnimkou a na test sme dostali vysávač Alfawise AR182BLDC od čínskeho Gearbestu.

Dizajnovo sa jedná o celkom podarený kúsok, za ktorý sa nebudete hanbiť ani keď bude viditeľný niekde na chodbe. Vysávač nám prišiel v bielej farbe s červeno-striebornými doplnkami a príslušenstvom ladeným do fialovej farby. K vysávaču je pribalený aj držiak na stenu, ktorý žiaľ nenabíja a držiak na príslušenstvo. Samozrejmosťou je nabíjačka.

Vysávač má 250 W motor v hornej časti spolu so zbernou nádobou a je pomerne ľahký. Manipuluje sa s ním jednoducho a bez problémov sa dostanete aj pod posteľ. Spodná časť s rotačnou kefou sa vie točiť v rozsahu 180°. Vrchná časť obsahuje aj vymeniteľnú 2200 mAh batériu, žiaľ v balení nájdete len jednu. Batéria na vysoký výkon výdrží len 10-12 minút a na slabší režim vydrží v chode zhruba pol hodinu.

Nanešťastie ten slabší výkon cítiť hodne a teda vysávač použijete viac-menej len v „turbo“ móde spomínaných maximálnych 12 minút. Nepredpokladáme ale, že pri kúpe tohto vysávača sa bude jednať o primárny vysávač v domácnosti, ale skôr o doplnkové zariadenie na rýchle upratanie, keď sa niečo rozsype.

Ideálne je vysávač používať na tvrdé povrchy a nie na koberce. Nie, že by si s nimi vysávač neporadil, ale na toto nie je primárne určený. Na pomoc pri vysávaní je pribalené v balení množstvo príslušenstva – rotačná kefa, prachová kefa, menšia rotačná kefa na matrace, štrbinový nástavec, a malá kefka na čistenie menších povrchov. Vysávač je vybavený aj praktickým LED svetlom.

Vysávač sme skúšali na rôznych povrchoch a dosahovali sme pomerne dobré výsledky. Poradil si aj s väčšími nečistotami. Výkon 18 kPa je dostačujúci na tvrdé povrchy a taktiež na krátko-vlasé koberce. Na dlho-vlasových kobercoch mal už vysávač problémy. Výborne sa vysávač hodil na rýchle očistenie auta J. Na zachytenie nečistôt je 0,8 l nádoba, ktorá sa veľmi jednoducho vyprázdni a je tu prítomná trojitá filtrácia – kovový filter na hrubé nečistoty, penová vložka a vrchná penová vložka. Filtre viete ľahko umyť vo vode, vysušiť a vrátiť naspäť, čo je veľmi praktické.

Momentálne sa vysávač Alfawise AR182BLDC nachádza v špeciálnej zľave a stojí 99,99 € s tým, že doprava na Slovensko z e-shopu GearBest je ZADARMO. Predpokladaná doba dodania je v priebehu 10 – 18 dní. Pokiaľ vás vysávač zaujal, pre objednanie môžete použiť tento link.

Technické  parametre:

  • Výkon motora: 250 W
  • Kapacita zbernej nádoby: 0,8 l
  • Výkon: 18 kPa
  • Hlučnosť: 72 dB
  • Doba nabíjania: 4-5 hodín
  • Výdrž: 35 min základ/ 12 min turbo mód
  • Batéria: Li-Ion 2200 mAh, 22,2V
  • Váha: 1,4 kg

Verdikt:

Veľmi dobrý a pomerne lacný pomocník na rýchle upratanie nechcenej nehody, či rozsypanej kávy. Síce nenahradí výkonný domáci vysávač, ale pre malé byty bez kobercov by to nemusela byť zlá voľba. Poteší nízka váha, (ne)hlučnosť a bohaté príslušenstvo. Momentálne si vysávač viete kúpiť v akciovej cene 109,08 € na tomto linku.

Zdroj: GearBest

Značky: