Tvarom je navrhnutý tak, aby sa dal jednoducho prenášať alebo sa vám zmestil do stojana na vodu na bicykli.

Je z plastu, ale vďaka kovovej mriežke takmer po celom valcovom povrchu má prevažne kovový povrch. Dá sa použiť vonku aj za dažďa a certifikácia IPX4 ho ochráni pred poškodením.

Odolnosť proti pádom tu z nášho pohľadu nie je príliš vysoká. Popravde aj umiestňovanie do stojana na bicykli zapríčiní jeho skoré ošúchanie. Ovládacie prvky sú na hornej strane za sebou a slúžia na prepínanie režimov. Môžete si vybrať režim Bluetooth alebo využiť vstavané FM rádio či napríklad prehrávanie z microSD karty alebo flashdisku. Z tohto pohľadu je to univerzálny reproduktor so všetkým, čo po tejto stránke môže mať. Ovládanie používa zdvojené tlačidlá.

To je častá prax výrobcov a najmä tohto typu reproduktora. Inak by bolo tlačidiel až príliš. A tak napríklad posúvanie skladieb a úprava hlasitosti je navrhnutá cez jednu dvojicu tlačidiel. Aj v tomto prípade by sme ocenili, keby reproduktor vydával menej rušivých zvukov pri zapnutí, vypnutí ale aj prepínaní režimov.

Neraz ale príliš veľká výbava ustupuje iným funkciám alebo kvalitám. V tomto prípade trochu hudobnej stránke.

Zvuk

Výborná cena sa reproduktoru určite nedá uprieť. Nechýbajú mu basy, ale nemajú príliš veľkú dynamiku. Takisto je tu väčšia prenikavosť výšok. V tejto cenovej kategórii je to prirodzené, nečakáme dokonalosť zvuku. Pre stredne náročných poslucháčov je ideálny a navyše funkčne univerzálny.

TOP argument

  • Funkčná výbava
thumbs-up-icon

Výhody

  • Tvar vhodný na bicykel
  • Podpora pamäťových médií a FM rádia
  • Cena

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Horšia dynamika basov a prenikavé výšky

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax MusiCan1
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]150 ÷ 18 000
Výkon RMS [W]N/A
Aux ináno
Bluetooth4.2
NFCnie
OdolnosťIPX4
Výdrž batérie [h]8
Vyhotoveniekov
Rozmery [mm]70 × 68 × 197
Hodnotenie
Kvalita zvuku2/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon3/5
Cena [EUR s DPH]31,9

Verdikt

Lamax MusiCan1 je cenový tip na stereo reproduktor. Jeho výhodou je najmä veľká vnútorná výbava a cena. Zvuk má síce rezervy, no mohol by zaujať extra možnosťami v oblasti audiovstupu.

Zapožičal: Lamax

Cena: 31,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.