Reproduktor s vysokou pevnosťou a vysokým výkonom. Tvar reproduktora je ideálny na pracovný stôl ako aj na poličku.

Pripojiť sa k nemu môžete bezdrôtovo prípadne AUX káblom. Pevné hliníkové telo je niečo, čo sa tu určite zíde. Celkový výkon je 20 W a na zadnej strane má pasívny radiátor. Ten má hlavnú časť medzi dvomi meničmi na prednej strane. Dierovaná mriežka je takisto z kovu a chráni samotnú audiozostavu. Ovládanie je na hornej strane a tlačidlá sú umiestnené v kruhu. Tento ovládací prvok je takisto z kovu a má jemné sústredné kruhy. Sú frézované tak natesno, že sú náchylné na zachytávanie nečistôt. Tu je signalizačná dióda, ktorá bliká namodro či už je alebo nie je reproduktor pripojený cez Bluetooth. Toto nám trochu prekážalo. Takisto aj hlučné zvuky pri zapnutí alebo vypnutí.

Reproduktor sa nabíja cez microUSB konektor na zadnej strane. Nebudete to musieť robiť často, nakoľko jeho maximálna výdrž je až 12 hodín. V prípade nečinnosti sa aj tento reproduktor automaticky vypne. Dá sa použiť aj na telefonovanie, vtedy je treba, aby ste ho mali na stole vedľa seba.

Po zvukovej stránke je takmer dokonalý. Pocítite síce mierne nepresnosti zvuku v oblasti stredov, inak budete absolútne spokojní. Pravda ale je, že jeho cena je viac ako dvojnásobná oproti najlacnejším modelom. Hodí sa na ozvučenie väčšej obývačky. My sme s ním boli spokojní pri počúvaní hudby, ako aj sledovaní filmov.

Označenie reproduktora  Technické parametreLamax Solitaire1
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]75 ÷ 18 000
Výkon RMS [W]20
Aux ináno
Bluetooth4.2
Slot na microSDnie
Výstup na slúchadlánie
AUX kábel v baleníáno
Ovládaniehlasitosť, hudba
Výdrž batérie [h]12
Vyhotoveniekov
Rozmery [mm]200 × 65 × 60
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Pomer cena/možnosti5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • masívne hliníkové spracovanie
  • vysoký výkon
  • kvalitný zvuk a prejav basov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • rezervy v oblasti stredov

Verdikt

Lamax Solitaire1 je prekvapením testu. Produkty tejto značky sme preverili už v minulosti. Za danú cenu kupujete spoľahlivé a dobre navrhnuté veci. V tomto prípade však reproduktor prekonáva všetky v teste a hrá veľmi dobre. Malé nepresnosti si nemusíte ani všimnúť.

Zapožičal: Lamax

Cena: 75 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.