Multimediálny reproduktor prekladaný drevom.

Štýl, ktorý je zatiaľ pomerne neopozeraný. Výrobcovia sa väčšinou vydávajú cestou pogumovaných povrchov a odolných modelov. Tento odolný nie je a hodí sa do miestnosti, kde mu nehrozí poškodenie dažďom alebo vlhkosťou.

Z dizajnového hľadiska bude ideálny ako cenový tip na použitie s domácim nábytkom, či už do obývačky alebo v bežnej izbe. Výkonovo sa hodí na univerzálne ozvučenie. Či už chcete počúvať hudbu alebo ho využiť ako reproduktor na filmy. Predná aj zadná strana je z dreva a vyzerá naozaj dobre. Jemný retro štýl, ktorý nezostarne.

Silnou stránkou je aktívny subwoofer. S ním získate podstatne lepší zvuk ako len pri dvoch stereo meničoch. Výrobca dáva možnosť spojiť dva reproduktory do jedného a vytvoriť tak z každého ľavý a pravý zvukový kanál.

Tým sa ale dostanete na cenu 200 eur a klasické zvažovanie, či potrebujete práve tento model. Pridanú hodnotu vidíme v 12-hodinovej výdrži. To vďaka 4400 mAh batérii. Pripojenie cez Bluetooth bolo bez najmenších problémov. Stále je tu možnosť prepojiť reproduktor s 3,5 mm audiokonektorom. Ako je dobrým zvykom tohto výrobcu, kábel máte v balení.

Ovládanie je na hornej strane, na zadnej sú porty vrátane slotu na microSD karty a portu microUSB na nabíjanie. Hovory aj hudbu môžete ovládať cez hornú súpravu tlačidiel. Sú multifunkčné a pravdepodobne aj tak budete používať smartfón. V prípade prehrávania hudby priamo z pamäťovej karty sa vám multifunkčné využitie tlačidiel zíde.

Zvukovo sa hodí na ozvučenie väčšej miestnosti. Produkuje zreteľné výšky, mierne výraznejšie stredy a menej výrazné basy. To v základe. Keď prejav trochu skorigujete ekvalizérom, získate podstatne lepšie basy. Stále si zachovajú svoju dynamiku a zvuk bude detailný. Jedinú výhradu máme k pocitu šumu, ktorý je dôsledkom nepresnosti v oblasti výšok a stredných tónov.

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Soul1
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]35
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]12
Vyhotovenieplast, drevo
Rozmery [mm]240 × 130 × 80
HodnotenieVýsledky
Kvalita zvuku3/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]99,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Drevené prvky
  • Aktívny subwoofer
  • Výdrž na batériu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Rušivé zvuky počas zapnutia a vypnutia
  • Reprodukcia vyžaduje doladenie ekvalizérom

Verdikt

Lamax Soul1 je vhodný do väčšej miestnosti. Poskytne dostatočný výkon aj výdrž na batériu. Prejav je dynamický, ale úprave ekvalizérom sme sa nevyhli. Inak je príliš zvučný, a to na rozhraní stredných a vysokých tónov. Vyslovene nám prekážali hlasné zvuky pri zapnutí a vypnutí. Večer tým spoľahlivo niekoho zobudíte.

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 99,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.