Toto je reproduktor, ktorý nás príjemne prekvapil. Nielen svojimi hudobnými režimami.

Je to odolný reproduktor, ktorý prežije aj menšie pády na zem. Má pogumované telo, a tak sa o jeho bezpečnosť nemusíte tak veľmi obávať. Orientovaný je dlhšou stranou vo forme základne, drží stabilne a je dobre vyvážený.

Všetky ovládacie prvky sú na hornej strane. Tu sa dá prepínať medzi skladbami aj nastavovať hlasitosť cez kombinované tlačidlá. Funkciou navyše je ale prepínanie basového a halového režimu. Basový sme si zvykli používať pri hudbe a reproduktor produkuje plnšiu hudbu.

Nízke tóny sú zvýraznené ekvalizérom a nie je to nič prehnané. Výrobca si s týmto nastavením celkom dobre poradil. Na filmy je lepšie použiť normálny režim, inak by ste mali príliš dunivé ozvučenie.

Hovorené slovo by lepšie vyniklo až pri vyššej hlasitosti. Halový režim je zaujímavý a vytvorí sa skutočne silný priestorový efekt. Umiestnite reproduktor viac ku stene a tento efekt zosilníte. Je to vskutku zaujímavé, odporúčame ho podľa chuti.

Nehodí sa na každú hudbu a nie je to úplne univerzálny efekt. Storm1 podporuje funkciu pripojenia k druhému reproduktoru Storm1. Vytvoríte si tak skutočné stereo s oddelením pravého a ľavého kanála. Aj bez toho je reproduktor poriadne výkonný a 40 W postačuje na ozvučenie väčšej miestnosti.

Potešila nás prítomnosť konektora USB-C na nabíjanie a tiež linkový vstup s 3,5 mm konektorom. Je tu aj NFC na zjednodušenie párovania a takisto aj slot na microSD karty. Zvukový systém je zložený z dvoch meničov s priemerom 53 mm na prednej strane a pasívnym basovým žiaričom na zadnej strane.

Toto je overená kombinácia, ako dosiahnuť v malom tele silný zvuk. Minimálne tak, aby neboli potlačené basy a zvyšné spektrá neboli príliš skreslené produkciou z jedného meniča. Netvrdíme, že zvuk je najpresnejší, avšak je pomerne dobre vyvážený.

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Storm1
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]80 ÷ 18 000
Výkon RMS [W]40
Aux ináno
Bluetooth5.0
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
OdolnosťIP67
Výdrž batérie [h]15
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]204 × 80 × 64
HodnotenieVýsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / možnosti5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Odolnosť proti ponoreniu do kvapaliny
  • Pogumované telo
  • NFC a Bluetooth 5.0
  • Basový režim
  • Výkon

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Menšie nepresnosti zvuku

Verdikt

Lamax Storm1 je veľmi dobre hrajúci reproduktor so silným basovým režimom. Páčil sa nám výbavou aj zvukovým prejavom, aj napriek tomu, že nebol úplne dokonalý. Ak do toho započítame jeho cenu, nemáte priveľmi nad čím rozmýšľať.

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 79,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.